Tårn skal spille på Spot Festival og gæster Posten i april

Det odenseanske band Tårnudgiver deres debut-album "Ud ad mit vindue" den 18. marts, og kvartetten kan se tilbage på en del opmærksomhed det seneste års tid, hvor de har fået omtale i pressen og blandt deres efterhånden mange fans.

Tårn spillede sidste år på Roskilde Festival, ligesom de spillede for udsolgte sale til deres to efterfølgende koncerter til henholdsvis "Nye Toner" på Bremen Teater og en koncert på Huset i Magstræde.

Tårn skal desuden optræde på årets Spot Festival, hvor de spiller en dobbeltkoncert sammen med vennerne fra Moses: "Andreas".

Desuden kommer bandet hjem til Odense og spiller på Posten den 20. april.

Odense-gruppen, der nu har base i København, har eksisteret siden 2012 og består af ungdomsvennerne Asger Nordtorp Pedersen (vokal og bas), Erik Apollo (vokal og guitar), Daniel (Scheffmann (guitar og synth) og Hans Henrik Thomsen (trommer).

Deres legende guitarpop trækker både på amerikansk indie, britisk shoegaze og den nordiske indiemelankoli og dynamikken imellem de to forsangere Erik Apollo og Asger Nordtorp Pedersen gør Tårns musik uforudsigelig og bidrager til en egen signatur.

Selv om bandet har eksisteret siden 2012 var det først i 2014, at de påbegyndte indspilningerne af de sange de havde skrevet sammen, de forudgående år. I processen fik de koblet Søren Jensen Buhl (trommeslager i Blaue Blume) på som producer og med ham, samt tekniker Troels Damgaard, har gruppen af flere omgange indspillet i Black Tornado i København.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.