Fynbo skal dyste om den bedste ret med vildt

Vildt kan tilberedes på mange forskellige måder, og Claus Jørgensen fra Lieffroy får brug for sin kreativitet, når han skal arbejde med jægerens bytte. Arkivfoto

Fynbo skal dyste om den bedste ret med vildt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Jørgensen fra Restaurant Lieffroy i Nyborg skal være kreativ med jægernes bytte

To kokke med forbindelse til Fyn er i med konkurrencen om at lave Danmarks bedste vildtret.

Claus Jørgensen fra Restaurant Lieffroy i Nyborg er udtaget til finalen akkurat som Yasser Rahim Naz, som tidligere har arbejdet sammen med Klavs Styrbæk, som driver Styrbæks Køkken. Yasser Rahim Naz er i dag rykket til Svinkløv Badehotel ved Fjerritslev.

De seks finalister er valgt ud blandt 30, og finalisterne skal dyste om at kreere den bedste ret af frisk vildtkød nedlagt af danske jægere ved konkurrencen den 18. oktober i Forum til en mad, bolig og designmesse.

- Efter flere dages intensivt arbejde er vi kommet frem til, hvem der går videre. Vi har fået rigtig mange opskrifter fra hele landet. Det er helt vildt, og det har gjort det svært at vælge seks finalister, siger Francis Cardenau, der er køkkenchef og indehaver af Le Sommelier og én af dommerne i Årets Vildtret 2015.

Opskrifterne spænder fra agerhønepølser, due i rede til grillet vildand, og der har ikke manglet kreativitet i de indsendte opskrifter, og det øger kun forventningerne til finalen i Forum, hvor finalisterne i allerhøjeste grad får brug for deres evner.

- Vi har valgt seks finalister, som er meget forskellige i deres tilgang til madlavning. Der er alt fra det helt klassiske franske til noget asiatisk inspireret og moderne og luftige retter, hvilket giver god mulighed for at vise vildtkødets mange nuancer, siger Mikkel Maarbjerg, som er medindehaver af Kirk + Maarbjerg og dommer i Årets Vildtret 2015.

De seks finaleopskrifter er udvalgt på baggrund af tre primære kriterier: smag, præsentation og bæredygtighed. Konkurrencens dommerpanel består ud over de to nævnte af kokkene Rasmus Grønbech (Grønbech & Churchill), Mikkel Marschall (Marschall Food) samt madblogger og journalist Nadia Mathiasen (Foodfanatic.dk) og landmand Søren Wiuff.

Ud over Claus Jørgensen og Yasser Rahim Naz deltager Casper Sundin og Simon Thrane, Søllerød Kro, Mads Battefeld, Henne Kirkeby Kro nær Esbjerg, Mathias Sejer Sørensen, Kong Hans Kælder i København foruden Michel Kristensen, Marchal Hotel D'Angleterre i København.

Til finalen bliver finalisterne bedømt på deres kreative evner, når de skal improvisere en forret og en hovedret. Finalisterne får adgang til en råvarebuffet og en vildtbuffet, som de skal kreere spændende vildtretter af. Vildtkødet er skudt og medbragt af Danmarks Jægerforbund, som håber, at konkurrencen vil få danskernes øjne op for vildtkødets mange muligheder.

Fynbo skal dyste om den bedste ret med vildt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce