Kunst: Kan du ikke gå en tur i naturen uden at komme hjem med sære ting i lommerne - forsteninger, en lille gren med en mærkeligfarvet svamp, en sten, der ligner et kalvehoved? Så har du noget til fælles med kunstneren John Olsen, som elsker at samle genstande - sjove, sære, spændende. Dem arrangerer han i glasskabe, så de bliver samlede kunstværker, man kan gå på opdagelse i.

I år fylder John Olsen 80 år, og hvis du er tingfinder, kan du kan hjælpe Johannes Larsen Museet i Kerteminde med at fejre ham. Museet udstiller fra 23. marts og året ud de "Fugleham"-værker, som kunstneren tidligere har skabt til stedet, og supplerer samtidig med et undreskab i kunstnerens ånd, som alle kan bidrage til. Man skal bare aflevere sine ting på museet, som i sin opfordring til publikum skriver:

"De indsamlede genstande kan være finurlige, flotte, forunderlige eller forfærdelige ting fundet i naturen, og som er natur." Hvis der er tale om dyreskeletter eller dele af sådan nogle, skal de være tørrede - det vil sige ikke noget med kød og blod. Og så må man i øvrigt gerne skrive en lille tekst med oplysninger om genstanden og lægge ved.

Indsamlingsperioden er begyndt og varer til 18. februar. Man kan se flere praktiske oplysninger på www.johanneslarsenmuseet.dk under "Planlæg et besøg".

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.