Fotogave til Odense


Fotogave til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viggo Rivad giver 101 af sine kunstner- portrætter til Museet for fotokunst

Viggo Rivad er nestoren i dansk fotokunst. Han er oprindelig uddannet svejser, men har i de fleste af sine 86 leveår set verden gennem en kameralinse.

Nu har han valgt at give Museet for fotokunst i Odense 101 af sine kunstnerportrætter.

Viggo Rivad er ellers mest berømt for at have fotograferet skæbner på samfundets bund, indfanget menneskets ubodelige ensomhed, fastholdt magien i en sigøjnerkvindes rynkede ansigt og lynskudt stoltheden i en araberkvindes sorte øjne.

Resultatet er blevet et væld af sort-hvide fotos, som i socialrealistiske, men også poetiske vendinger, skildrer de mennesker, han har truffet på sin vej.

Nærstudierne er Viggo Rivads styrke. Han forstår at gå bag om forstillelsen og blufærdigheden, som det viser sig i fotos af kunstnere som Michael Kvium, Jørgen Haugen Sørensen, Kirsten Klein, Peter Brandes og Robert Jacobsen.

Hver enkelt kunstner er fotograferet i sit atelier - under arbejdsprocessen, så billederne ikke bare skildrer kunstneren, men også den samklang der er mellem kunstner og værk.

Viggo Rivad har ved flere lejligheder udstillet på Museet for fotokunst, som i forvejen har en mindre samling af hans fotografier, men stort set ingen portrætter.

Fotogave til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce