Dansk blokfløjtenist og iransk cembalist hædret af International Classical Music Awards

Den danske blokfløjevirtuos Michala Petri og den iranske cembalist Mahan Esfahani har vundet en fornem international musikpris for cd'en "La Follia", der udkom i efteråret 2014.

Det er IMCA, International Classical Music Awards, der satte duoen på førstepladsen i kategorien Bedste Instrumentale Barokudgivelse.

Om cd'en, der udelukkende indeholder musik af den italienske barokkomponist Arcangelo Corelli, skrev musiktidsskriftet Gramophone bl.a.: "Det er en indspilning der vil vække genlyd som eksempel på fremragende musikalsk samarbejde".

Her i avisen hæftede anmelderen Mikael Krarup sig ved, at: "Corelli, blokfløjte og cembalo er et perfekt match til barokkens musikalske herligheder (...) Kombinationen, som den udføres her af Michala Petri og den fremragende cembalist Mahan Esfahani, føles ideel, og den gensidige inspiration er tydelig."

Selv prisoverrækkelsen finder sted 1. april ved en tv-transmitteret gallakoncert i San Sebastian i Spanien.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Kulturredaktør på Fyens Stiftstidende & Fyns Amts Avis fra 2012. Stofområder: scenekunst og klassisk musik. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1992. Fastansat på Fyens Stiftstidende fra 1994. Sidder i bestyrelsen for Fynske Mediers medarbejderforening. Til marts 2015 medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Medlem af Reumert Juryen fra 2014. Gift og bosat i Odense-forstaden Snestrup.