Fornem gave til Johannes Larsen Museet

Museumsdirektør Erland Porsmose modtog gaven fra direktør fra Ny Carlsbergfondet. , Hans Edvard Nørregård-Nielsen. PR-foto

Fornem gave til Johannes Larsen Museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Carlsbergfondet donerer Johannes Larsens årstidsbøger til Kerteminde-museet

Johannes Larsens såkaldte årstidsbøger, der igennem mange år har været i privat eje, vendte i eftermiddag tilbage til Kerteminde.

Det skete, da årets store sommerudstilling på Johannes Larsen Museet, ”Et stykke forelsket Danmark”, åbnede. Her holdt direktør for Ny Carlsbergfondet, Hans Edvard Nørregård-Nielsen, åbningstalen og havde en flot gave med til museet.

Gaven består i to skitsebøger med en uvurderlig række af små akvareller fra Johannes Larsens hånd til et ialt sekscifret beløb.

- Det er et lille, men digert værk, som selvfølgelig skal være her, sagde Nørregård-Nielsen ved overrækkelsen:

- Det er ganske små uanselige billeder, men tilsammen et fantastisk koncentrat af alt det, der optog Johannes Larsen, pointerede han.

Akvarellerne blev i sin tid skabt som forstudier til et større værk om årstiderne, som Johannes Larsen og Johs. V. Jensen planlagde at udgive i et kunstnerisk samarbejde. Bogværket blev aldrig til noget, da de to ikke kunne skaffe penge til projektet.

Men det kan der nu blive gjort noget ved. I tillæg til årstidsbøgerne forærede Hans Edvard Nørregård-Nielsen nemlig også museet en sum, så det nu kan blive muligt at udgive hele serien af smukke akvareller i bogform.

Fornem gave til Johannes Larsen Museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce