Forfulgt af et forlist forhold: Kristian Håskjold skrev kortfilm med ekskæreste

Kortfilmen "Forever Now" er Kristian Håskjolds tredje kortfilm. Den bygger på bruddet mellem ham selv og hans daværende kæreste, Trille Cecilie Uldall-Spanner, som han har skrevet kortfilmen sammen med. Foto: Flying Films

Forfulgt af et forlist forhold: Kristian Håskjold skrev kortfilm med ekskæreste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bruddet var rent og kærligt, da Kristian Håskjold slog op med sin kæreste i 2015. Det blev grundlaget for hans kortfilm "Forever Now", som han skrev med den kæreste, han havde slået op med. På den måde blev det, der begyndte så enkelt, alligevel en følelsesmæssig hård proces.

Da Kristian Håskjold tændte for optageren på sin telefon for at dokumentere bruddet med sin kæreste i 2015, vidste han ikke, at selv samme optagelse ville danne grundlaget for hans tredje kortfilm. Han vidste heller ikke, at kortfilmen, der fik titlen "Forever Now" ville blive den mest prisvindende kortfilm i Danmark i 2017 og blive vist ved mere end 20 filmfestivaler i hele verden. Men sådan blev det.

I processen var Kristian Håskjold, der går på filmskolen Super16, ellers mange gange ved at smide projektet i skraldespanden, et projekt som ikke bare cirkulerede omkring bruddet, men også blev skrevet sammen med den kæreste, han havde slået op med, Trille Cecilie Uldall-Spanner.

- Jeg kunne mærke, at det var for hårdt og selvtorturerende. Men da vi fik støtte fra filmværkstedet i københavn, var det svært at stoppe. Jeg følte, det var et vigtigt projekt, men jeg tror ikke, at jeg på det tidspunkt havde forestillet mig, at filmen ville leve så længe, siger han.

Kristian Håskjold
Kristian Håskjold er født 3. april 1989 i Kolding, men flyttede senere til Fyn, hvor han boede i Nørre Aaby fra han var 7 til han blev 20 år.

Filmen "Forever Now" er hans tredje kortfilm, og han har skrevet filmen sammen med sin ekskæreste, Trille Cecilie Uldall-Spanner, efter de to gik fra hinanden.

Han går på filmuddanelsen Super16 i københavn og har stiftet produktionsselskabet Flying Films.
Kristian Håskjold er vokset op i Nørre Aaby på Fyn og går nu på instruktørlinjen på filmuddannelsen Super16 i København. Han er stifter af produktionsselskabet Flying Films. Foto: Mathias Broe
Kristian Håskjold er vokset op i Nørre Aaby på Fyn og går nu på instruktørlinjen på filmuddannelsen Super16 i København. Han er stifter af produktionsselskabet Flying Films. Foto: Mathias Broe

Det følelsesladede rum

I dag har Kristian Håskjold en ny kæreste, og han tror, det samme gælder for Trille Cecilie Uldall-Spanner. De taler ikke længere sammen, selvom de dengang havde en idé om, at det kunne være dejligt at bevare relationen som venner.

- Jeg tror, processen med at lave en film om bruddet så tidligt efter lagt sammen med nogle praktiske omstændigheder betød, at vi havde brug for at komme videre. Og det er svært at være rigtige venner, når først man har været kærester, siger Kristian.

Ligesom det var tilfældet i det virkelige brud, tager filmens to karakterer, William og Cecilie, stoffet MDMA for at behandle deres brud med kærlighed, og det intime og følelsladede rum, der opstår, har fået stor ros fra seere og anmeldere. Det er Kristian Håskjold glad for, men den personlige fortælling kan være svær at bære med sig, når man finder kærligheden på ny.

- Min kæreste har taget det pænt. Hun vidste, at filmen var ved at blive lavet, da vi mødte hinanden, men det har ikke altid været let. Hun er stolt af mig og det, filmen er blevet til, men jeg tror, hun synes, det er fedt, at forløbet snart er slut, siger Kristian Håskjold.

I
I "Forever Now" kommer man helt tæt på to mennesker, der er ved at gå fra hinanden. Kortfilmen har vundet flere priser, og genkendeligheden og følelserne i filmen har fået stor ros, fortæller instruktør Kristian Håskjold. Foto: Flying Films

Professionelt punktum

Professionelt er Kristian Håskjold også glad for at være kommet videre. Han er i gang med sin førsteårsfilm på Super16, der hedder "En værdig mand" og er inspireret af de mænd, instruktøren har haft i sit liv under opvæksten på Fyn.

- Der kommer noget godt ved at få sat et punktum. Det er også rart at bevæge sig videre fra den og begynde et nyt kapitel med en ny film, siger han.

Alligevel kan det være svært at komme igen efter "Forever Now", der fik verdenspremiere på den anerkendte South By Southwest Festival i Austin, Texas, hvor den også vandt prisen for "Bedste kortfilm". Efterfølgende er den blevet vist på en række internationale festivaler og har fået offentlig premiere som en Vimeo Staff Pick.

- Jeg er blevet overrasket over, at den har kunnet komme længere og længere ud. Det er som om, der hele tiden har været en ekstra etape. Særligt nu til sidst, hvor den er kommet online og er blevet set næsten 200.000 gange, siger Kristian Håskjold.

Den succes har han været nervøs for, om han kan leve op til igen.

- Jeg har prøvet at skubbe tanken væk, for det har været overvældende med al den opmærksomhed, der har været omkring filmen. Men det er en proces, og jeg er stadig i træning og skal lære, hvordan man laver film, siger han.

Ikke en tilsvarende

Grunden til, at instruktøren på trods af alt det hårde stadig er interesseret i at tale om "Forever Now", er, at det er en film, han er stolt af, én som betyder meget for ham og, som han håber kan give noget til andre.

- Jeg er glad for, at jeg har lavet den. Blandt andet fordi, jeg har lært så meget af det. Man lærer lidt at finde nogle grænser for, hvor meget man kan presse sig selv, men at lave en film på lige præcis denne måde er ikke noget, man gør to gange, siger han.

Derfor vil han forsøge at få det bedste ud af det, for han ved ikke, hvornår han igen kommer til at lave noget, der rammer:

- Det er også svært at være sur på noget, der har gjort så meget for mig, så det er jeg super taknemmelig for. Men det har også haft en pris.

Forfulgt af et forlist forhold: Kristian Håskjold skrev kortfilm med ekskæreste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce