Forførende cool og lakonisk Island noir


Forførende cool og lakonisk Island noir

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En kvindelig forsker med solide tømmermænd er i færd med at opmåle vandstanden i Kleifar-søen, da et skelet pludselig dukker op. Det har hul i kraniet og russisk radioudstyr om halsen. Kommissær Erlendur og hans Rey­kjavik-team går i gang med at efterforske ligets (og Islands) forbindelser til Den Kolde Krig og lukker dermed os, der måske ikke er så scenevante i Islands nyere historie, ind i en dramatisering af landets koldkrigssplittelse mellem USA og USSR.

For selv om Island tilsluttede sig NATO i 1949 og kort efter lagde jord til en enorm amerikansk militærbase, var der mange idealister, der vendte blikket den anden vej, mod Østtyskland i troen på en ideologisk sejr for kommunismen. Dette kapitel af islandsk historie dukker op sammen med "Manden i søen", og Arnaldur Indridason får sammenblandet krimi- og historieskrivning på en cool og forførende lakonisk måde.

Men det er ikke kun Den Store Historie, der er interessant hos Indridason. Ligesom de foregående tre bøger er også "Manden i søen" båret af kommissær Erlendur, en klassisk detektivskikkelse sammensat af lige dele melankoli, skilsmisse og personlig fallit. Han hjemsøges her af sine dysfunktionelle børn, men også af den lillebror, der døde som 8-årig.

En intelligent og smuk Island noir fra en af Nordens bedste krimiforfattere.

Om bogen
Arnaldur Indridason: "Manden i søen". Oversat af Kim Lembek. 345 sider, 299 kroner. Rosinante. Udkommer i dag.

Forførende cool og lakonisk Island noir

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce