Forfatter: Anmeldelser betyder ikke så meget

Leif Davidsen, født 1950 i Norup ved Otterup, kan næste år fejre 25-års jubilæum som forfatter. Fra debutromanen "Uhellige Alliancer" til den nyeste "På udkig efter Hemingway" er der skrevet 14 spændingsbøger.

Forfatter: Anmeldelser betyder ikke så meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leif Davidsens nye roman har fået en blandet modtagelse, men det tager forfatteren roligt

I går udkom Leif Davidsens 14. spændingsbog "På udkig efter Hemingway".

De fleste landsdækkende aviser havde anmeldelser af den. Nogle gode. Andre mellemgode. Atter andre dårlige.

Det tager Leif Davidsen med ophøjet ro.

- Avisanmeldelser har ikke det store betydning i dag. Nu er det mere interviews om bogen og den intense netdebat, der kommer de næste måneder, som betyder noget, siger Leif Davidsen.

Gamle dage

Han er vant til, at hans bøger modtages meget blandet.

- Da jeg var yngre, gik jeg op i det. Det gør jeg ikke mere, siger han:

- For et par år siden ryddede jeg op i mine skuffer. Da fandt jeg anmeldelserne på min første bog, "Uhellige alliancer" fra 1984. Dengang var der for det første mange flere selvstændige aviser, som hver havde en anmelder. For det andet skrev de meget længere. Og for det tredje blev bøgerne meget højere prioriteret i aviserne, lyder med sindig ro fra forfatteren, der blev født i Norup ved Otterup for 58 år siden.

Det mener anmelderne

Leif Davidsen havde i går klokken 10 allerede læst flere af dagens aviser og anmeldelser af hans bog.

Politiken skrev, at "man mærker, at Leif Davidsen har moret sig kosteligt med sin cubanske rumba og spændende salsa. Det smitter og det i dén grad".

"På udkig efter Hemingway" handler om lektor John C. Petersen, der er på dannelsesrejse til Hemingways hjem i Key West, Florida. Tilfældige møder bringer lektor Petersen til Cuba, hvor der sker ting og sager.

Dagbladet Information er imidlertid ikke glad for lektor Petersens meritter. "Langt fra vanlig standard med et papirtyndt plot og en kede- lig hovedperson", skriver avisen.

Jyllands-Posten mener, at "Leif Davidsen formår overbevisende at skrive historien om den almindelige mand, der rodes ud i noget, han ikke kan overskue", mens Berlingskes anmelder mener, at "Davidsens roman rummer fine miljøskildringer, men virker ellers ret utroværdig og kluntet".

om bogen

Leif Davidsen: "På udkig efter Hemingway". 377 sider, 230 kroner. Lindhardt & Ringhof. Leif Davidsen holder i dag foredrag på Otterup Bibliotek.

Forfatter: Anmeldelser betyder ikke så meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce