Langelands Selvbestaltede Kulturforsyning får 10.000 kroner

Scene: Umiddelbart efter generalforsamlingen i LaSK, hvor bestyrelsen kunne berette, at der bevidst er skabt underskud i såvel den forgange som den kommende sæson, indløb en gave på 10.000 kroner til foreningen.

"Bandens Kulturfond" har i 14 år ligget passivt hen og derfor har "Banden-medlem" og formanden for fonden - og eneste medlem(!!), Kurt Preben Hansen, taget initiativ til at få frigjort midlerne. Da fondens midler var begrænsede, søgte han Civilstyrelsen om lov til at opløse fonden for et års tid siden.

I følge fundatsen skulle pengene bruges til støtte af progressive kulturelle initiativer i Odense Kommune og Fyns Amt.

Kurt Preben Hansen konkluderede herefter, at Langeland i sin tid hørte til Fyns Amt og da han anerkender etableringen og driften af LaSK som prisværdig, er LaSK dermed bevilget en legatportion.

Når LaSK har opereret med bevidst underskud, skyldes det dels en teatertur til København i juni, hvor foreningen tilbød medlemmer bustur og den Reumert-nominerede forestilling, "Som i himlen" til en pris under det reelle beløb - dels at LaSK har foræret foreningen Ørstedspavillonen forestillingen, "Vi, de druknede", som spilles i Ørstedpavillonen teatersal søndag 13. august.

Både billetindtægten og billettilskuddet går ubeskåret til ØP.

Endelig har foreningen i samarbejde med Langeland Kommune købt en forestilling, der spilles under Kulturnatten i Rudkøbing 11. september. Her er entréen fri.

  • Af: