Folk: Nordisk lys, klesmer og lidt Grundtvig


Folk: Nordisk lys, klesmer og lidt Grundtvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ingen grund til at lede efter en rød tråd på dette andet cd-udspil fra folkemusikgruppen, som siden det første "På vej" fra 2014 undervejs har udskiftet 50 procent af de fire musikere.

Det hele starter med en Bach-lignende chaconne tilsat koldt, blåt nordlys, men sådan fortsætter det slet ikke. De 13 skæringer hylder nemlig tydeligt alsidigheden som et ledende princip. Fløjtenisten Johanne Buus Andersen lægger både læber og stemme til poetiske melodiføringer, men også til salmesang og folkeviser eller folkelige digte. Christian Risgaard har begået musik til et par viser med tekster af Søren Lindgren Christensen, som han selv eller Johanne synger eller, for hans vedkommende, snarere foredrager.

Slagtøjet betjenes behændigt af Christine Dueholm, som virker mest effektiv i de mere eksotiske indslag, som f.eks. "Spinning", klesmer og czardas så det batter, eller i den fine mini-suite "Pamus-Mevlut-Kismet", som bringer lytteren ud i krydsfeltet mellem østligt-klingende og vestlige musikformer. Ib Buchholtz trakterer også her harmonikaen, og Christian Risgaards violin fører an i de mere rytmiske passager.

Et par udmærkede og friske arrangementer af sange eller salmer af Jeppe Aakjær og Grundtvig lyser op på udgivelsen, som godt nok genremæssigt stritter i alle retninger, men som alligevel giver god mening, blot lytterens ører er indstillede på og villige til at skulle kalibrere i en uendelighed.

Folk:

Valfart: "CD 2017"

Gateway

Folk: Nordisk lys, klesmer og lidt Grundtvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce