Folk: Hang og andre klange


Folk: Hang og andre klange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke mange danske musikere behersker instrumentet hang, to nitrerede stålplader, som sat sammen nærmest ligner en ufo. Men musikeren Benjamin Barfod har lært sig den svære kunst. Klangen, frembragt af luft, berøring eller slag, genkendes fra den musikledsagelse, som ofte forbindes med yoga og meditation, sådan lidt olietønde-agtigt.

Hangen er et moderne instrument, opfundet for knapt en snes år siden, som på denne cd slår følgeskab med to andre klangskabende instrumenter, basklarinetten og harpen, trakteret af hhv. folkemusikeren Anja Præst Mikkelsen (Phønix, Anja Præst Trio) og den klassiske musiker Anette Gøl. Skotske, svenske, japanske og danske folkemelodier danner rygraden i de otte skæringer, som også byder på lidt Mozart-glimt og en enkelt dansk salme.

Langstrakte improvisationer, meditative klangbilleder, eksperimenterende, næsten bevidsthedsudvidende lydcollager fylder godt på udgivelsen, også nok i overmål. De tre instrumenter går egentligt godt i spand sammen, der skabes i fælles harmonisk forståelse og legelyst, men det bliver på mange måder for meget, for indforstået. Jeg tror, at live-opførelser i det rette rum ville bidrage til en højere nydelse end blot en aflytning af cd'en. Den giver associationer til musikformen musicure, bl.a. brugt til mindfulness eller som netop meditative eller beroligende formål. 

Folk: Zafir: "Klang i natten"

Go' Folk

 

Folk: Hang og andre klange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce