Folk: Én på nostalgien


Folk: Én på nostalgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morfar "Fisker Thomas" er på en måde med på skiven hele vejen, endda med barnebarnets egne og nye versioner af både "Fra Halifax til Spanien" og "Anna Lovinda". Men ellers er det Mads Toghøjs eget nostalgi-trip, der gennemsyrer udgivelsen.

Den står på kærlig hyldest til Skagen i blandt andet "Min barndomsby", og på historien om katastrofen på Nordsøen i 1979, hvor 15 fiskere mistede livet. Der er også blevet plads til en vis portion miljøbevidsthed om den verdensomspændende forurening af havene i "Om 100 år" eller til naturens generelle udfordringer i "Lad det leve". Og ellers er der i de mundrette og passende banale tekster dømt livsvisdom og tanker om det alt for korte liv, om naturens skønhed eller endnu mere om Skagens magnetiske tiltrækningskraft.

Mads Toghøj, med dybe rødder i det nordjyske, nu med bolig på Fyn, omgiver sig med glimrende folkemusikere, og der bliver spillet veloplagt på akustiske guitarer, knipset på bassen, blæst frejdigt i blikfløjten og slået behændigt på trommer eller lignende. Det hele minder godt nok om noget, vi har hørt så mange gange før (hvem sagde Erik Grip, De Gyldne Løver eller Lasse Helner?), men Mads Toghøjs hæse og velkendte røst er alligevel sin egen, og udgivelsen løfter sig lidt især qua de behageligt varierede musikalske arrangementer undervejs, selvom den sørgmodige og eftertænksomme stemning undertiden da næsten bliver for meget.

Folk: Mads Toghøj: "Rødder"

Deluxe Music

Folk: Én på nostalgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce