Flyvende start for Brandts' udstillinger i nyt år

:Det bevingede værk af menneskehænder hedder "The Wings" og er lavet af kinesiske Xooang Choi i 2009. Det er med på udstillingen "The Dream of flying", der kommer til marts.

Flyvende start for Brandts' udstillinger i nyt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disney kommer, John Kørner kommer, og flyvemaskinerne kommer til museet i løbet af de kommende måneder

At Brandts ikke alene hedder "Brandts", men også Museum for kunst og visuel kultur, kan man forstå, når man kigger i kataloget for udstillingerne i 2016. Her tager direktør Mads Damsbo alvorligt fat i de muligheder, undertitlen giver, og det er helt bevidst.

- På Brandts har vi et særligt fokus på fotografi og kamerabaserede medier, og derudover vil vi gerne gøre de store historier i vores visuelle kultur synlige og nærværende for vores publikum, siger han, der præsenterer to af slagsen - nemlig menneskets gamle drøm om at flyve og historien om, hvordan en skriftlig eventyr-fortælletradition gennem især Walt Disneys produktion af tegnefilm blev visuel.

Udstillingerne "The Dream of flying" og "Disney's Art of Storytelling" vises i henholdsvis forårs og efterårsmånederne.

Mads Damsbo lægger vægt på, at Brandts skal være hele Fyns museum, og derfor er det også lagt vægt på at komme vidt omkring i de 15 udstillinger, der når at være åbne i løbet af 2016.

- To af Danmarks aktuelt væsentligste malere udstiller hos os i årets løb, så vi synes, at programmet rigtig godt afspejler, hvor vi gerne vil være, nemlig i krydsfeltet mellem billedkunst og billedkultur, siger han.

De to danske kunstnere er den spirituelle skulptør Lea Porsager og John Kørner, der med sit helt eget billedsprog skaber stemninger og følelser i politiske emner og formløse rum.

- Mit privilegium som direktør er at kunne glæde mig til alt, hvad vi viser. På Brandts investerer vi os selv og vores hjerteblod i alle detaljer af programmet. Når det er sagt, er det noget ganske særligt at kunne bringe en udstilling med originale tegninger af Walt Disney til Odense. Tegninger, der er inspireret direkte af H.C. Andersens eventyr, og jeg håber, de vil have en særlig resonans på Brandts, siger Mads Damsbo.

Kataloget med både de nævnte og øvrige udstillinger kan findes på museet og på nettet.

Nærstudier af et Air France Airbus er blandt flere af nørde-værkerne på
Nærstudier af et Air France Airbus er blandt flere af nørde-værkerne på "The Dream of flying"-udstillingen.
Foto: Jeffrey Milstein
John Kørners værk
John Kørners værk "Mette" fra 2011 kunne ses på hans seneste udstilling i Danmark - det var på Heart i Herning. Til udstillingen på Brandts kommer lutter nye værker.

Flyvende start for Brandts' udstillinger i nyt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce