Da Danish Music Award Folk 2017 blev afholdt fredag 9. marts, var der flere fynboer på listen end dem, der nåede med i vores første omtale.

Prisen som Årets Folk Komponist gik til Jonas Kongsted fra Trias for hans bidrag til gruppens seneste album, "Efter horisonten". I samme kategori var et andet Trias-medlem, Rasmus Nielsen, også nomineret. Om albummet hed det bl.a. i avisens anmeldelse: "Men optimismen, håbet og nye udfordringer (deraf nok den lidt kryptiske albumtitel) gennemsyrer flere af kompositionerne, hvor Søren Østergaard Pedersens, Christoffer Thorhauge Dams, Rasmus Nielsens og Jonas Kongsteds musikalitet og samspil skaber rare øjeblikke i polskaer, jigs og fyrige reels".

Årets Traditionspris gik til Jes Kroman, der efter 42 år i selvvalgt eksil på Sydsjælland er vendt tilbage til fødeøen og har bosat sig i Dyreborg. Jes Kroman er en af landets 24 rigsspillemænd og en af tre fynboer, der udgør orkestret Fionia Stringband. (kry)

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Kulturredaktør på Fyens Stiftstidende & Fyns Amts Avis fra 2012. Stofområder: scenekunst og klassisk musik. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1992. Fastansat på Fyens Stiftstidende fra 1994. Sidder i bestyrelsen for Fynske Mediers medarbejderforening. Til marts 2015 medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Medlem af Reumert Juryen fra 2014. Gift og bosat i Odense-forstaden Snestrup.