Flammen og Citronen på tysk

Flammen og Citronen kan snart ses i tyske biografer
Foto: Sandrew Metronome Filmdistribution)

Flammen og Citronen på tysk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmen om to danske modstandsfolk fra 2. verdenskrig, Flammen og Citronen, får nu premiere i Tyskland. Det glæder en tidligere modstandsmand og ven til de to.

Tyskerne kan nu få et indblik i, hvordan to danske modstandsfolk arbejdede under Tysklands besættelse af Danmark fra 1940 til 1945. Filmen om "Flammen og Citronen" får nemlig Tysklands-premiere den 26. august i Flensborg. Og det glæder Jørgen Kieler, der var medlem af modstandsgruppen Holger Danske sammen med "Flammen og Citronen".

- Al vores viden om besættelsen skal deles med Tyskland. Det er fælles historie, som vi alle sammen skal drage en konklusion af, og filmen vil måske kunne inspirere tyskerne til, at man hverken nu eller i fremtiden skal acceptere diktatur, siger Jørgen Kieler til Ritzau.

Flammen og Citronen kommer til at tale tysk i filmen, da den som de fleste andre film i Tyskland bliver synkroniseret til tysk tale.

Filmen kommer til at hedde "Tage des Zorns" eller på dansk "Vredens dage", og ifølge avisen Der Nordschleswiger har Slesvig-Holstens ministerpræsident, Peter Harry Carstensen, lovet at deltage ved premieren sammen med blandt andre skuespilleren Mads Mikkelsen.

Flammen og Citronen på tysk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce