Finske kunstnere danser med All Year Long

Happy Days. Foto: PR

Finske kunstnere danser med All Year Long

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Scene: Siden juli 2018 har projektet Dance All Year Long præsenteret dans hele året rundt. Men ikke kun det. Projektet har også vist dans på steder, hvor man ellers ikke har set dans. Og vist dans, som bryder grænserne for, hvad dans er, kan være og skal være. De fem finske dansekunstnere, der gæster Odense fra 15. februar til 14. marts som en del af danseprojektet, er ingen undtagelse.

De finske dansekunstneres rejse er støttet af Det Finske Kulturinstitut i Danmark. Instituttets leder, Esa Alanne, udtaler, at "Dance All Year Long er et levende og vigtigt internationalt residencyprogram, som Finlands kulturinstitut i Danmark er glad for at være med til at støtte. Odense og Fyn er et godt midtpunkt i den internationale dansescene for de bedste unge koreografer til at mødes."

Gæsterne fra Finland tæller Annamari Keskinen og Ryan Mason, som med deres nye forskningsprojekt sætter fokus på at ankomme hele tiden, under titlen "Det vender altid tilbage". Gennem surrealistiske begivenheder og billeder kigger de ind i et menneske og hendes interaktion med sin egen skæbne. Forestillingen, og den efterfølgende samtale med kunstnerne, kan opleves fredag 15. februar kl. 18 i Det Blå Kvarter på Byens Ø i Odense.

Næste dansende gæst er Anne Pajunen, som har valgt at bruge sit ophold i Odense på at dykke ned i udvalgte tekster af H.C. Andersen for derefter at sætte dem sammen med tekster fra absurditetens mester, Harold Pinter. Teksterne danner grundlag for bevægelser, som igen bliver til enkle skitser af scenebilleder. Visningen med efterfølgende samtale ved Susanne Ravn, SDU, finder sted fredag 1. marts kl. 18 på Odense Teater.

Sluttelig gæster dansekunstnerne Rea-Liina Brunou og Anna Mustonen Odense - og de tager deres børn med på arbejde i performative situationer under overskriften "Happy Days". De to dansere ønsker at kombinere al den energi, forbavselse, frustration og kærlighed, som børnene har, med al den udmattelse, forbavselse, frustration og kærlighed, som forældrene føler. Danseopvisningen kombineres med en samtale med Camilla Damkjær fra SDU og kan opleves torsdag 14. marts kl. 11.30 i Ungdomshuset i Odense.

Udover Det Finske Kulturinstitut er kunstprojektet Dance All Year Long støttet af Statens Kunstfond, Odense Kommune, Kulturregion Fyn, Oticon Fonden og Den Israelske Ambassade. Bag projektet står Taneli Törmä, international dansekunstner, som gennem de seneste seks år har arbejdet og boet i Odense. I samarbejde med blandt andre Location X og Dansehallerne trækker han stærke, internationale danseaktører til Fyn. I et helt år fyldes Fyn således med moderne professionel dans, og mindst en gang om måneden er der en visning, en workshop, en dialog eller en præsentation - alt sammen helt gratis for tilskuerne. /sisø

Det vender altid tilbage. Foto: PR
Det vender altid tilbage. Foto: PR

Finske kunstnere danser med All Year Long

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce