Filosofisk fjernsyn fra Belgien

Researchholdet bag tv-dokumentaren, som skal byde på blandt andet en fynbos holdning til tilværelsen: Marie Jacqmin, Cemil Belek, Chiu-ling Kuo, Annelore De Donder og Tess Uytterhoven.
Foto: VRT

Filosofisk fjernsyn fra Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dokumentar-gruppe søger fynboer med samme fødselsdag som en stribe belgiere

Hvordan ville mit liv have formet sig, hvis jeg var født et helt andet sted i verden?

Både kunstnere og almindelige mennesker har filosoferet over det spørgsmål, og den belgisk dokumentar-gruppe Woestijnvis sætter sig nu for at beskrive fænomenet på den belgiske public service-station VRT.

Dokumentar-gruppen har fundet 15 mænd og syv kvinder fra Belgien, som er født fra 1933 og frem til 1982, og holdet vil for hver af dem finde to eller tre mennesker fra flere end 30 lande kloden over. De og deres belgiske modstykke skal fortælle om deres opvækst i de respektive lande med udgangspunkt fra den samme fødselsdag.

- Vi kalder dem for "fødselsdags-tvillinger". De skal være af samme køn og født på den samme dag, men de bliver ikke udvalgt tilfældigt. De skal kunne give et indblik i en bestemt kultur eller et land, en profession eller en udvikling, siger redaktør Annelore De Donder fra det belgiske produktionsselskab Woestijnvis.

En ørkenfisk

Hun og tv-folkene følger hver af de belgiske personer og laver parallelle portrætter af jævnaldrende mennesker kloden over. Og belgierne skal ud at besøge deres jævnaldrende over nogle dage for at få et indblik i deres hverdag.

- Udgangspunktet for denne dokumentar er spørgsmålet: Hvordan ville mit liv have formet sig, hvis jeg ikke var født i Belgien, men i en anden del af verden, forklarer Annelore De Donder.

Woestijnvis betyder i øvrigt Ørkenfisk, og navnet refererer til en quizdeltagers berømte fejltagelse i den flamske version af Lykkehjulet. Selskabet producerer udelukkende programmer til belgisk nationalfjernsyn og har vundet flere priser for sine kvalitetsprogrammer.

Tv-folkene er i gang med at finde portræt-personer så fjernt som i Alaska, og den syddanske region er ifølge Annelore De Donder valgt på grund af de naturskønne omgivelser - og ikke mindst fordi belgierne ved meget lidt om dansk levevis.

- Vi mener, at en udsendelse med en dansker fra den syddanske region og en belgier med nøjagtig samme alder kunne være ret fascinerende for os. I Belgien ved vi for lidt om den danske levevis, konstaterer Annelore De Donder.

Filosofisk fjernsyn fra Belgien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce