Filmtilskud skaber succes


Filmtilskud skaber succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Råfilm-puljen har sikret støtte til fem danske biograffilm. Heriblandt "Oldboys" og "Broderskab", som allerede har høstet hæder, før de har ramt biograferne

I 2008 besluttede Det Danske Filminstitut at sætte 15 millioner kroner af i en Råfilm-pulje, der skulle støtte spillefilm med et budget under 10 millioner kroner, og som kunne komme ud til et biografpublikum på mindst 75.000.

En af de film, som har fået tilskud fra puljen, er Nikolaj Steens debutfilm som instruktør - "Oldboys". Og ifølge Nikolaj Steens selv, så var det ikke blevet til en film, hvis han ikke havde fået tilskuddet fra puljen.

- Råfilm-tilskuddet svarer til en tredjedel af filmens budget, og tilskuddet har simpelthen betydet, at vi kan lave filmen. Uden det tilskud havde vi ikke kunnet. Det er jo dyrt at lave film, og jeg tænkte, at det nok var smart at starte med at lave en, som ikke var så dyr. For så havde jeg ikke brugt så mange af statens penge, hvis det gik dårligt, og ville nok ikke blive lynchet, siger instruktørdebutanten med et grin.

Succes før premieren

Både "Oldboys" og en anden Råfilm-støttet film, "Broderskab", har allerede før deres biografpremierer haft succes. "Broderskab", som handler om et homoseksuelt forhold mellem to nynazister, har vundet priser ved to filmfestivaler. Ved filmfestivalen i Rom fik den prisen for bedste film, og ved Tallinn Black Nights Film Festival fik den juryens pris.

"Oldboys" er før biografpremieren blevet nomineret i seks kategorier ved årets Robert-prisuddeling. Blandt andet i kategorierne bedste film og bedste mandlige bi- og hovedrolle. Nikolaj Steen er også nomineret for bedste manuskript.

-Jeg tror, at Råfilm hovedsageligt handler om at lave film med et nogenlunde lavt budget, men som alligevel har en kommerciel tilgang. Jeg tror også, at puljen er tænkt som en måde at afprøve nye instruktører, og der har de måske set noget potentiale i mig, forklarer Nikolaj Steen, som allerede er i gang med planerne til hans næste filmprojekt.

- Det har været en hård proces at lave den her film, men jeg har helt sikkert fået blod på tanden til at lave noget mere.

Ud over "Oldboys" og "Broderskab" har Råfilm-puljen støttet filmene "Zoomerne", "Før og efter" og "Skyskraber".

Filmtilskud skaber succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce