Finland, Estland og Holland har allerede lavet deres egne versioner.

Film: Nordisk Films filmserie "Klassefesten" er blevet noget af en eksportsucces. De tre film har tilsammen solgt mere end 1,6 millioner billetter herhjemme. Det er Troels Lyby, Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus, som har hovedrollerne.

Filmene er allerede blevet remaket i Finland, Estland og Holland samt solgt til remake i Norge og Litauen. Og nu er Tyskland også på vej med "Klassetreffen 1.0", der instrueres af Til Schweiger, som er en af landets mest kendte instruktører og skuespillere. Det skriver Jesper Eising, pressechef for Nordisk Film i en pressemeddelelse.

"Klassefesten" handler om de tre gymnasiekammerater Nils, Andreas og Thomas, som skal til 25 års studenterjubilæum. Men først tager de på en weekendtur med drinks, damer og dampbad.

Den tyske "Klassetreffen 1.0" er en remake af den første film i serien. Den bliver lavet på tysk og med tyske skuespillere. Instruktøren Til Schweiger spiller Thomas, Nils spilles ad Samuel Finzi, og Andreas spilles af Milan Peschel.

Nicolaj Kopernikus har set den finske udgave af "Klassefesten", og han har i den forbindelse sagt, at det er "lidt syret" at se sin rolle blive fortolket af skuespillere fra forskellige lande.

Den tyske udgave er en co-produktion mellem Barefoot Films og Nordisk Film og har premiere i september 2018. Planen er, at de to øvrige film i "Klassefesten"-serien også remakes i Tyskland, og de forventes at have premiere i henholdsvis 2019 og 2020. (malau)

  • fyens.dk