FilmFyn bruger alle pengene


FilmFyn bruger alle pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FILM: Fire store film sættes i gang på Sydfyn i år. Direktør vil gerne have hele Fyn med

FilmFyn bruger penge som aldrig før.

Alene i år vil det delvist offentligt ejede filminvesteringsselskab formentlig bruge knap ni millioner kroner på at støtte danske filmselskaber - mod at de indspiller i det mindste en del af deres film i en af de ni sydfynske kommuner, der er med i FilmFyn.

Bestyrelsen i FilmFyn holder møde i morgen og skal her tage stilling til, om den vil støtte produktionen af yderligere to film, sådan som FilmFyn-direktør Erik Crone anbefaler. I øjeblikket er to store spillefilm under indspilning i Svendborg-området - begge med støtte fra FilmFyn.

De fire film vil, sammen med de film, som FilmFyn støttede sidste år, i alt generere mellem 15 og 18 millioner kroner tilbage til Sydfyn i form af hotelovernatninger, håndværker-regninger og andre omkostninger, som filmselskaberne forpligter sig til at afholde i lokalområdet, fortæller bestyrelsesformanden for FilmFyn, Klaus Hansen, der til daglig er sekretariatsleder i filmproducenternes Producentforeningen.

Et stort år

Han kalder 2004 bliver "det store år" for FilmFyn, fordi selskabet efter alt at dømme får sat en lang række filmproduktioner sat i værk.

- Vi har virkelig lavet et smukt partnerskab mellem kultur, kommuner og erhvervsliv, som jeg meget gerne ser fortsat, siger han, der snart vil tage diskussionen med sin bestyrelse om, hvad der skal ske, når forsøgsperioden for FilmFyn udløber i 2006.

Brugt flere penge

Direktør Erik Crone vil begynde at evaluere FilmFyns effekt allerede i efteråret:

- Vi skal finde ud af, om vi har kunnet mærke de næsten 20 millioner kroner, som filmselskaberne har brugt på Fyn, siger Erik Crone.

Han og FilmFyn har brugt flere penge end oprindeligt planlagt. I den oprindelige udgave skulle FilmFyn bruge ca. syv millioner kroner frem til 2006, men beløbet ender som skrevet på knap ni millioner.

- Interessen for FilmFyn har været større end jeg havde forventet. Derfor har vi også investeret lidt flere penge end oprindeligt planlagt. Men det skyldes jo, at det virkelig er gået op for producenterne, at vi eksisterer. Og de, der har været her på optagelse, har også været begejstrede for stederne og menneskene, siger han.

- Der mangler ofte lige de sidste par millioner kroner for at få finansieringen af en film på plads. Det er de sidste penge, der er afgørende - og her kan vi så komme med det sidste, siger Erik Crone, der er fortrøstningsfuld over for en fortsættelse af FilmFyn efter sommeren 2006:

- Jeg håber da, at FilmFyn kan blive for hele Fyn og ikke kun for Sydfyn. Vi er blevet ramt af strukturdebatten, for når amter og kommuner ser anderledes ud, end de gør i dag, er det ikke sikkert, at der er penge til at lege med film med. Der er jo ikke vælgere i det her, mener han.

Film fra Ærø

På morgendagens bestyrelsesmøde skal bestyrelsen tage stilling til, om instruktøren Niels Arden Oplev skal have støtte til filmen "Martin Luther og mig", der gerne skal starte optagelser på Ærø til juli.

Samtidig afgøres det, om instruktøren Anders Thomas Jensen, der i øjeblikket er ved at indspille filmen "Solkongen" i Svendborg-området, skal have penge til en film med arbejdstitlen "Adams æbler". Den skal i givet fald indspilles i Faaborg-området på et senere tidspunkt.

FilmFyn bruger alle pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce