Film: I 1963 satsede radioforhandleren Arne Bybjerg sin formue på at producere curlers. Hans fabrik i Kalundborg blev hurtigt en så stor succes, at der måtte indsættes busser, som i døgndrift kørte Sjælland rundt for at skaffe arbejdskraft.

Og pludselig var der plads til kvinder på arbejdsmarkedet samt et spirende oprør mod den traditionelle kvinderolle. Den flig af Danmarkshistorien har den filminstruktøren kathrine Windfeld nu kastet sig over.

I samarbejde med manuskriptforfatter Mette Heeno vil hun filmatisere historien om det danske Arbe Bybjergs - og kvindernes - eventyr med på curler-fabrikken i de såkaldt glade tressere.

- Det er en fantastisk historie om de kvinder fra Nordvestsjælland, der stod ude på hver deres lille husmandssted. De blev hentet i busser og fik deres første job på fabrikken, hvor de også mødte et fantastisk fællesskab, siger Kathrine Windfeld, der tidligere på måneden blev ansat som programchef for Odense Internationale Filmfestival.

Optagelserne til ”Carmen Curlers” forventes at begynder i 2014.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.