Film amok!

"Pickel Porno" hedder Pipilotti Rists videoværk fra 1992.

Film amok!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krop Amok er et godt eksempel på, at kunstfilm stadig har sin berettigelse.

Udstilling

"Krop Amok"

Videokunsten har ofte svære vilkår, når den præsenteres på museer. Medmindre det er del af en installation kræver det stor tålmodighed hos beskueren, som ofte skal bruge lang tid på det enkelte værk.Samtidig kan det være frustrerende at komme ind midt i en film, for så at se den fra begyndelsen efterfølgende.

Man kunne tro, at disse problemer ville gøre sig særligt gældende på en udstilling som Krop Amok, der udelukkende består af kunstfilm. Og der er da også én eller to af værkerne, som er så lange, helt op til 50 min., at de færreste får set dem til ende. Men når filmene i så høj grad, som det er tilfældet her, arbejder med krop og sanseindtryk, så er de med til at udfordre konventionerne.

Klementinskræller

Udstillingen består af bidrag fra fem internationale kunstnere, som alle i deres værker arbejder med kroppen som objekt. En sanselig fortolkning af dette er tydelig hos Cecilie Dahl i hendes "Cruising Paradise", som bag et helt tæppe af klementinskræller viser en film af en kvinde som klæder sig i bær. Kombinationen af duft, farve og film er stærkt, og peger særlig tydeligt på udstillingens titel.

Et andet sted på udstillingen viser Lilibeth Cuenca i tre parallelle film forskellige familier i deres hverdag, og hvordan deres identitet er opbygget omkring det de foretager sig.

Krop Amok viser, hvor forskelligt vi opfatter kroppen i dag, og det kan ved første øjesyn være svært at finde den indre sammenhæng i udstillingen. Men dens opbygning giver gode muligheder for fordybelse og er et eksempel på, at videokunsten stadig har sin berettigelse udenfor installationskunsten.

Om udstillingen

"Krop Amok"

Brandts indtil 11. januar 2009

Film amok!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce