Filmanmeldelse

Den virkelighedsbaserede "Mit hjem i Hampstead" er mere irriterende end fascinerende og mere tåbelig end tankevækkende i sin forudsigelighed.

I England siger loven, at hvis man tilraner sig - besætter - et område og bebor dette uantastet i (mindst) 12 år, ja, så ejer man dette sted. Denne kuriositet er netop spændingskernen i ""Mit hjem i Hampstead", for det er i denne skønne, grønne, landsbyagtige London-del, det omhandlede område ligger.

Her bor dels Emily (Diane Keaton), enke uden uddannelse, uden arbejde og - viser det sig - uden midler ud over sin pragtfulde, men forfaldne lejlighed; dels Donald (Brendan Gleeson) i sin selvbyggede hytte skjult dybt inde i skovens krat. Udmeldt af det omkringliggende samfund, der hidtil har ladet ham i fred. Men nu har pengebegærlige bygherrer spottet et ældet hospital på en attraktiv grund lige ved siden af, og da nysgerrige Emily samtidig spotter den rå, men charmerende bz'er, bliver intet længere, som det var.

"Mit hjem i Hampstead" forsøger at balancere mellem "Lady og Vagabonden"s sukkersøde sentimentalitet og samtidig afspejle samfundskontraster, men uden at støde nogen. At kærlighed hverken kender til alder, livsstil eller sociale skel er da altid smukt og nyttigt at få fastslået, men gerne med mindre farce og kliché og i stedet med uforudsigelighed.

 

"Mit hjem i Hampstead"Drama, britisk, 102 minutter, tilladt for alle

  • fyens.dk