Filmanmeldelse

Fortsættelsen af den effektive gyser "Annabelle" byder på historien om, hvordan dødens dukke i sin tid blev skabt. Det er næsten lige så uhyggeligt som i originalen.

Hvis der er noget, de kan i gyserfilmserien "Annabelle", er det at bygge en uhyggelig location og bruge skuespillere, der er bedre end i den gennemsnitlige gyserfilm. For tre år siden gøs jeg ved mødet med dukken med de døde øjne i "Annabelle". Nu får vi historien om, hvordan hun i sin tid blev skabt.

Dukkemageren og konen (Anthony LaPaglia og Miranda Otto) er uheldige, at deres lille pige bliver slået ihjel, og hun tager bo i dukken, der føler sig kaldet til at rumstere, da dukkemageren 12 år senere lægger hjem til en nonne og seks piger i forskellige aldre. I det store hus flimrer lyset, dørene knager og der er mange klassiske gys. Tilbageholdte og uhyggelige i første del og mere voldsomme og dermed typisk mindre overbevisende i anden del.

Fans af den første film vil godt kunne lide "Annabelle 2", og lejlighedsvise gyserfans vil også få en fin filmoplevelse ud af det. Original kan gyserfilmen dog næppe beskyldes for at være.

"Annabelle 2: Skabelsen"Gyser, amerikansk, 109 minutter, tilladt over 15 år

  • fyens.dk