Film: Blomstertyr på afveje

Animationsfilmen "Ferdinand" er baseret på børnebogen af den amerikanske forfatter Munro Leaf fra 1936. Foto: 20th Century Fox.

Film: Blomstertyr på afveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sødmefyldt og sympatisk animationsfilm drukner i sit eget opbud af modsatrettede elementer.

Mahatma Gandhi skulle efter sigende have kaldt Munro Leafs "Tyren Ferdinand" for sin yndlingsbog. Og det er ikke svært at se, hvorfor den pacifistiske fortælling om tyren, der hellere vil sidde i blomstermarken og dufte til skønhederne end kæmpe i Madrids tyrefægterarena, vandt hans hjerte.

Den enkle fabel om eneren, der trodser normerne og vælger fredens vej, ramte perfekt ned i verdens tilstand og den truende opbygning til Anden Verdenskrig, da værket udkom i 1936. Ferdinands trodsige nej til vold var til at tage og føle på og stillede det væsentlige spørgsmål: Kan man være en helt uden at gribe til våben?

Det lyder optimistisk og hjertevarmende, men desværre tør Carlos Saldanhas filmatisering af "Ferdinand" ikke stå ved sin enkle, nedskrabede fortælling om at ændre på verden og tingenes tilstand, hvis blot man følger sit hjerte og kald. Snart jager fortællingen ud på repeterende sidespor, hvor hoveddrivkraften i den ellers godmodige og familievenlige film bliver et overopbud af skingre elementer, der hver især kæmper om opmærksomheden, mens kernen i det hele glider i baggrunden, indtil vi ikke længere har hjertet med.

Der danses, kæmpes og fjolles til den store guldmedalje i den computerskabte animationsadaption af den klassiske børnebog, og på trods af farverige, fornøjelige figurer føles værkets fortællemæssige fundament så tyndt og maltrakteret, at engagement, ud over det mest overfladiske, er udelukket.

"Ferdinand"

Animation, amerikansk, 108 minutter, tilladt for alle

Film: Blomstertyr på afveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce