Festivaler døjer med høje gager


Festivaler døjer med høje gager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske bands har næsten fordoblet honoraret de seneste 10 år

Der hænger mørke skyer over mange af de danske festivaler. For de bands, der trækker publikum til, har næsten fordoblet deres honorarkrav siden midthalvfemserne.

Danske topnavne som TV-2, D-A-D og Thomas Helmig koster nu helt op til 600.000 kroner at få på plakaten.

- De danske navne er ikke mere benovede, end at de tager sig godt betalt for det, hvis de ved, de kan trække folk til. Og der er ikke mange navne, der kan trække et stort publikum til, siger Poul Martin Bonde, der er booker på Skanderborg Festival, til Politiken.

Det har betydet, at de tre største festivaler, Roskilde, Skanderborg og Langeland alle har armbåndspriser på omkring 1700 kroner. Men de øgede billetindtægter fylder ikke op i festivalernes kasser, fortæller Poul Martin Bonde.

- Sidste år havde Skanderborg en omsætning på 90 millioner, men fik kun et beskedent overskud på 300.000. Foreløbig klarer festivalen sig, men hvis udviklingen fortsætter, risikerer tre til fire år med dårligt vejr at lukke "den smukke", siger han.

For D-A-D er lønnen for en koncert ifølge forsanger Jesper Binzer ikke fordoblet de seneste 10 år.

- Vi tjener mange flere penge nu, selv om pladesalget er lavt. Men vi har heller aldrig tjent meget på pladesalg. Vi er fire til at dele de 12 kroner, som vi fik dengang for hver solgt plade, siger Jesper Binzer til Politiken.

Festivaler døjer med høje gager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce