Festival som ferieform


Festival som ferieform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland: Det syder og koger, der hamres og bankes, men der slappes også af
Ham parkeringsvagten, der plejer at dele rundhåndet ud af rudesedler hjemme i vænget i Odense, er allerede kommet til Rue Mark.

Han har afleveret de første to kuverter til intetanende - og må man formode - halvblinde bilister, som det er lykkedes at overse parkering-forbudt-skiltene, der ellers står skovtæt ned ad hovedvejen til Langelandsfestivalens check-in-indgang.

- Det kan jo vise sig skæbnesvangert, hvis de parkerede biler f.eks. spærrer for et redningskøretøj, og bilisterne skal vide, at vi er her, siger manden med bødeblokken, der sammen med sine fem kolleger dækker hele Fyn, og altså også Langelandsfestivalen.

At vagterne så allerede er på plads dagen før dagen kaldes præventiv forberedelse.

Sidste forberedelser

En god forberedelse er den halve succes, som drengene sagde, mens de slæbte fire kasser øl fra midtbyens discountbutik til bopladserne på marken.

Sådan har enhver travlt med de sidste forberedelser, inden festivalen åbner her til formiddag.

De langtidsparkerede campingfolk har de seneste dage kunne fordrive ventetiden med diskotek og revy, Børneland og Forhaven, men det er altså først, når "Bissen", også kaldet Hans Otto Bisgaard, har foretaget den officielle åbning fra Store Scene, at der sådan rigtigt kommer gang i løjerne.

Op til dette store øjeblik hamres og bankes der, bull-dozere fjerner de sidste mudderpøle og drysser efterfølgende grus i hullerne, og med solens stråler strittende i alle retninger og en heftig vind ind fra havet, synes støv og sandflugt at skulle blive et større problem på årets festival end regnvand.

Det er således blevet tid til bare overkroppe både for gæster og håndværkere, som slår de sidste søm i.

Tid til mad og opvask

Det er også blevet tid for de mange, der arbejder intenst med at rejse spisetelte og madboder.

Uden for "Valhalla", et udskænkningssted af vikingedimensioner, sættes en allé af palmer op, hos "Svin & Vin", der er et spisetelt, har man endnu ikke båret svinene ind, men borde og stole er placeret og klar til rykind, og på Rudkøbing Stadion leverer "Midtjysk udlejning" fra Silkeborg 25.000 tallerkner til det store opvaske-rekord-forsøg, der finder sted i dag.

Otte kontrollanter, alle medlemmer af byrådet i Rudkøbing, er indkaldt for at tilse, at alt går korrekt til, og de får travlt, for hele grønsværen er dækket med caféborde. Opvask kræver jo spisning først.

Anderledes roligt er der i handels-gaden. Stadeholderne er på plads bag diske eller i behagelige stole, og derfra strømmer den eneste musik, der høres overhovedet på festivalpladsen.

"Tattoo-bussen" har gjort nålene klar til at levere hud-dekorationer, "Trusseland" spiller på alle G-strenge og sælger dem naturligvis også, Yuli laver fletninger til en 35-40 kr., David Beckham er her ikke, men man kan få flethår á la Beckham, og man kan naturligvis købe alt fra tøj, sko, smykker, kasketter og strandstole til ansigtscremer.

Og er man i tvivl om, hvordan festivalen vil gå, ja måske livet som sådan, så er det også muligt at nappe en håndlæsnings-seance.

Vejret er vigtigst

Måske festivalchef Troels Hersom har lyst til en sådan tur og måske - hvis det er muligt - fravriste håndlæseren et bud på de kommende dages vejr.

- Det er det eneste vi frygter, siger Hersom.

Han har i år hånd i hanke med alt, hvad der rør sig omkring festivalen, er inde over alle beslutninger og holder daglige møder med politi og beredskabsfolkene, et andet med de 45 gruppeledere og et tredje med den absolutte topledelse.

Skal være skarp

- Jeg skal være knivskarp hele døgnet rundt, siger Hersom, der af samme grund har forbudt sig selv enhver indtagelse af alkohol siden 6. juli og frem til 31. juli kl. 24

Men her mindre end et døgn før åbningen virker både han og omgivelserne i fuldstændig harmoni. Vejrguderne synes at være i godt humør ugen ud, og selv om regnen har drillet i optaktsfasen, så de tunge maskiner ind imellem har måttet stå stille på markerne, så melder chefen kun om nødvendige småjusteringer.

- Det hele ser yderst fornuftigt ud. Blandt andet fordi vi har været i god tid med opbygningen af pladsen, og billetsalget er eksploderet de sidste dage, efterhånden som de positive vejrudsigter er tikket ind hos sol-og festivalhungrende danskere.

- Jeg tror, vi i år cementerer opfattelsen af Langelandsfestivalen som en ferieform med musik og ikke en decideret musikfestival. Og det er det, vi gerne vil, siger Troels Hersom.

- Og nu vil vi bare gerne i gang med det rigtige program. Personligt har jeg meget store forventninger til årets festival, siger Hersom, der tror på et besøgstal over de 20.000.

Festival som ferieform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce