Fest for en forgældet 20-årig


Fest for en forgældet 20-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forestil dig, at du fylder 20 år, men ikke har en krone at feste for. Heller ikke, selvom du kan forvente mindst en million gæster til festen.

Det er så nogenlunde den situation, TV 2 står i, når den store public service-station har fødselsdag på onsdag. Tv-stationen, der for tiden lever af et ekstraordinært lån i hundredmillioner-kroners klassen, fejrer nemlig fødselsdag ved at genudsende et antal ældre programmer. Hurra, hurra - og så det lange.

Det er en bekymrende situation, TV 2 står i på sin runde dag.

Det er ikke sjovt, når en 20-årig ikke kan betale sine regninger. Og det kan TV 2 ikke - det er derfor, tv-stationen har fået et stort lån fra statskassen.

Det er heller ikke videre morsomt, når en 20-årig har et antal uafklarede retssager hængende over hovedet. Og det har TV 2 i form af en række uafsluttede sager ved EF-Domstolen - sager, der handler om ulovlig statsstøtte.

Det er slet ikke morsomt, når den 20-årige selv har en del af skylden for sin situation. Og det har TV 2 i og med, at den hidsige vækstfilosofi, som TV 2's ledelse og bestyrelse fulgte i 2006 og 2007, var med til at trække tæppet væk under TV 2-familien.

Endelig er det ikke særlig morsomt, når en 20-årig ikke ved, hvor han skal bo fremover. Og det ved TV 2 ikke, eftersom det varslede salg af tv-stationen fortsat ikke er blevet til noget - bl.a. som følge af alle de andre problemer.

Man siger, at en sejr har mange fædre, mens nederlaget er forældreløst. Og derfor er der i sagens natur ingen, der tager ansvar for TV 2's nuværende nedtur.

Man kan dog med sindsro skyde en del af skylden på regeringen, hvis salgsstrategi for TV 2 var med til at forcere en række beslutninger, og på tidligere kulturminister Brian Mikkelsen, der accepterede vækstfilosoffen Per Mikael Jensen som direktør for TV 2.

Skal man se over hele TV 2's 20-årige levetid, må man - trods den øjeblikkelige krise - sige, at den odenseansk baserede tv-station har sejret, for TV 2 gav danskerne nye valgmuligheder, nye underholdningsprogrammer, nye nyheder.

Spørgsmålet er blot, om TV 2 også får lov at fejre sin 30-års fødselsdag.

Digitalt net truer TV 2's økonomi: Side 24

Fest for en forgældet 20-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce