Årets finalefelt er nu udpeget, og blandt finalisterne er en Reumert-nomineret forestilling, et nytænkende og skævt teaterprogram samt søsætningen af Ladbydragen. Vinderen kåres 13. november.

Det begyndte med 15 kandidater til årets Den Fynske Kulturpris. Nu har fagjuryen reduceret kandidaterne til blot fem finalister. 13. november skal de dyste om æren og de 50.000 kroner, som følger med.

De fem finalister er:

Programkonceptet "Det Ny Kgl. Teater" af Henrik Grimbäck og Teater Momentum. Teater Momentum vol. 10 skulle opføre nøjagtig det samme som Det Kgl. Skuespil i den tilsvarende sæson 2016/2017. Det skete blandt andet med forskellige teaterformater. Programkonceptet er indstillet til prisen, fordi det er innovativt, at teatret har turdet bruge sin lillesøsterstatus på en sjov og skæv måde, skriver Kulturregion Fyn i en pressemeddelelse.

"Heartland Festival 2016". Festivalen, som foregår fra 10.-11. juni, udmærker sig ved at byde på en bred pallette af kulturelle og kunstneriske oplevelser inden for fire hovedkategorier - musik, samtaler, kunst og gastronomi.

"Svendborg Graphic", som er en festival med den visuelle fortælling i fokus og præsenterer forbindelsen mellem tegneserier, spil og animation - et helt nyt bud på en festival i Danmark. Festivalen blev første gang holdt i foråret 2017.

Teaterforestillingen "Bertolt Brechts Svendborgdigte". Med forestillingen forsøger Baggård Teatret at sætte ord på Brechts tanker om den verden, han levede i. Den verden, som var i forandring, og som han både elskede og frygtede. 

"Ladbydragens søsætning 2016". Vikingemuseet Ladby huser Danmarks hidtil eneste kendte vikingegrav - Ladbyskibet. 11. maj 2016 blev det muligt at søsætte en kopi af det oprindelige vikingeskib, hvilket samlede en stor publikumsskare.

Formand for den politiske styregruppe i Kulturregion Fyn, Lene Høsthaab, udtaler, at den kunstneriske spændvidde er bred:

- Hvert år, når vi skal afsløre feltet af finalister til Den Fynske Kulturpris, kommer der nye spillere på banen. Det vidner om, at de fynske kulturtilbud hele tiden er i udvikling og bliver ved med at skabe høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet, siger hun.

Den Fynske Kulturpris bliver uddelt til en kulturbegivenhed eller et værk, som er af særlig høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet. Forstået på den måde, at det i årets løb har appelleret til et bredt publikum og givet dem en unik oplevelse inden for sin genre.

Prisfesten bliver i år holdt i Helios Teater i Faaborg. Skuespillerne Trine Pallesen og Jeppe Sand vil til festen guide publikum gennem aftenen med forskellige indslag i samspil med Teaterkandidaterne, husbandet og sangerinden Katinka.

  • fyens.dk