Farlig i Bangkok


Farlig i Bangkok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejemorderen får en lærling i Pang-brødrenes amerikanske genindspilning af den thailandske thrillersucces

"Bangkok dangerous"

I brødrene Danny og Oxide Pang Chuns thriller-remake af "Bangkok Dangerous" fra 1999 spiller Nicolas Cage lejemorderen Joe, som lever et simpelt, farligt liv efter få regler: Forbliv ukendt, efterlad ingen spor, undgå menneskekontakt, og kom ud af spillet i tide. Isolationen er dog for opslidende, og under et fire-i-en-job i Bangkok, hvor han skal skaffe en række skurke og en velanset politiker af vejen, vælger han at sige stop. Stik mod egne principper tager han sig en ung lærling (Shahkrit Yamnarm) og forelsker sig i den døvstumme apoteker Fon (Charlie Yeung). Joes arbejdsgivere er dog blevet usikre på manden, og pludselig er jægeren den jagede.

"Bangkok Dangerous" er en tung og dyster thriller med en pæn portion action smidt ind i sidste halvdel. Bestemt ikke uden visuel kreativitet eller medrivende øjeblikke og drejninger, men det meste er set før. Mange gange og bedre. Som actionfilm betragtet er Pang-brødrenes seneste film dyster, grim, realistisk og helt nede på jorden, hvilket giver de få, men effektive skuddueller en brutal og rå kant. Lige i skabet.

Desværre er det ikke helt nok, for Nicolas Cage, der vel efterhånden har fortjent at blive fritstillet fra at skulle spille flere actionhelteroller (vi glemmer ikke "Ghost Rider" og "Next"), synes sært malplaceret i hele sceneriet. Cage slæber sig gennem filmen og synes ikke at investere det store i sin livstrætte lejemorder. De metalliske, blåsorte natbilleder illustrerer dog meget smukt mandens sindstilstand, for Joe er bestemt ikke den mest livlige helt, vi har set i lejemorderundergenren.

Langt mere interessant er Yamnarms lærelystne unge mand og den smukke, døvstumme apoteker. Desværre bliver de holdt på sidelinjen det meste af filmen, og Jason Richmans manuskript oplyser os aldrig om, hvad der får disse to mennesker til at nærme sig den farlige amerikaner. For det er vel i bund og grund spillet mellem disse tre skæbner, der skal gøre "Bangkok Dangerous" interessant?

Havde Pang-brødrene valgt at følge eget fodslag og en nogenlunde ligelig scenefordeling mellem lærer og elev, var "Bangkok Dangerous" - ligesom originalen - sikkert blevet en lille, mørk thrillerperle. I stedet virker den som et slæbende, misantropisk fejlskud, der uroligt tumler af sted mellem drivende sentimentalitet, klichedrevne plotmekanismer og glædeløs asiatisk storbyatmosfære.

"Bangkok Dangerous" (Amerikansk) Spilletid: 98 min. Tilladt for børn over 15 år.

Premiere fredag i Biocity, Odense.
Nicolas Cage ligner ikke en, der investerer det helt store i sin rolle.
Nicolas Cage ligner ikke en, der investerer det helt store i sin rolle.

Farlig i Bangkok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce