Familien Andersen startede Fællestival: - Vi var en flok gamle hippier

Jens Andersen hjælper stadig med at afvikle Fællestivalen, selvom han er blevet 68 år. Foto: Peter Skjødt Mygind

Familien Andersen startede Fællestival: - Vi var en flok gamle hippier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 1995 holdt Jens Andersen den første Fællestival på sin landejendom ved Stenstrup. Efter en længere pause genstartede børnene festivalen i 2006. Nu er det så tredje generation, der så småt er ved at gøre sit indtog.

Jens Andersens billedskønne landejendom ved Stenstrup er perfekt til foretagendet. Altså, at agere festivalplads, når Fællestival løber af stablen torsdag til lørdag i denne uge. Det bliver den 14. gang i træk, at festivalen bliver afholdt, men faktisk startede Fællestival allerede i 1995, da Jens Andersen sammen med en flok venner satte sig for at lave en festival, der passede til dem.

- Vi var en flok gamle hippier, der savnede det der med at gå på festival. Men vi var alle sammen sat i vores respektive tilværelser med hus og børn. Derfor tænkte vi: Vi laver da bare vores egen festival, siger Jens Andersen.

Festivalen kørte fra 1995 indtil 1999 med forskellig bemanding, men altid med det samme kernekoncept: Man var fælles om tingene. Og da Jens Andersens børn nåede alderen til selv at tage på festival, bestemte de sig for at samle stafetten op og genstarte festivalen i 2006.

- Mange af børnene fra "det gamle hold" havde gode minder fra de første festivaler. De ville gerne videreføre det, og jeg ville gerne støtte op, siger Jens Andersen, der stadig lægger grund til festivalen den dag i dag.

Én stor familie

Stille og roligt er børnene dog stoppet med at være en del af festivalen. De er kommet i en alder, hvor spædbørn er kommet til, og familielivet skal passes. Jens Andersens ældste datter, Lene Christiansen på 42, er dog stadig med i fælleskabet.

- Jeg er ti år ældre end mine søskende, så jeg er for længst "ovre" den der spædbørnsfase, som de er i nu. Faktisk arbejder min datter på festivalen nu, så vi er ude i tredje generation, siger Lene Christiansen.

Spørger man Lene Christiansens 14-årige datter, Astrid, hvorfor hun er frivillig på festivalen, så er svaret:

- Festivalen er som én stor familie. Jeg er vokset op med det, og jeg ville ikke være det foruden, siger Astrid Christiansen.

Familien Andersen startede Fællestival: - Vi var en flok gamle hippier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce