DR Ramasjang har premiere på dramaserien "Kanonkongen Freja"

Tv: Søndag 17. januar kl. 17.30 har DR Ramasjang premiere på familieserien "Kanonkongen Freja".

Serien, der er instrueret af Natasha Arthy, er en fortælling i otte afsnit om venskab, tilgivelse og modet til at se svære ting i øjnene.

Syvårige Freja flytter sammen med sin familie ind i sin farfars kolonihavehus, fordi økonomien ikke har det så godt. Men det er ikke nemt at være Freja, når far, der er arbejdsløs, er deprimeret, og mor, der er stewardesse, først kommer hjem om 14 dage. Og man samtidig skal begynde i en ny skole.

Men Freja bliver venner med den jævnaldrende Asger. Han kendte Frejas farfar og fortæller hende historien om den modige, frygtløse farfar, som blev kaldt Kanonkongen.

Moleko synger

Freja finder farfars hjelm og laver sin egen kappe, så hun selv bliver kanonkonge. Hér finder hun sin styrke og mod til at gøre alt det, hun ellers synes er svært. Asger og Freja kaster sig ud i lidt af hvert, og det skorter ikke på opfindsomheden, når der er udfordringer, der skal overvindes. Sammen får de også fyret op under far, hvis foretrukne opholdsted ellers er sofaen.

Barbara Moleko synger titelmelodien "Freja" til serien, der er skrevet af Simon Odel Weil, Emil Nygaard Albertsen og Natasha Arthy. Sidstnævnte har også instrueret alle afsnit.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Kulturredaktør på Fyens Stiftstidende & Fyns Amts Avis fra 2012. Stofområder: scenekunst og klassisk musik. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1992. Fastansat på Fyens Stiftstidende fra 1994. Sidder i bestyrelsen for Fynske Mediers medarbejderforening. Til marts 2015 medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Medlem af Reumert Juryen fra 2014. Gift og bosat i Odense-forstaden Snestrup.