Færre klager over DR

xfactor
Foto: Carsten Bundgaard

Færre klager over DR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

X Factor var blandt de programmer, der modtog flest klager i 2007

2008 tegner foreløbig til at blive et år med færre klager fra DRs lyttere og seere. Efter et ret slemt 2007 er antallet nu nedadgående, fremgår det af lytter- og seerredaktør Jacob Mollerups seneste opgørelser.

- I 2007 var kritikken præget af massive tekniske problemer og af DRs meldinger om nedskæringer på programsiden. Set i det perspektiv tegner 2008 til at blive et år med lidt færre klager over teknik og indhold, forklarer han.

En rapport han netop har præsenteret for DRs bestyrelse, omfatter en større gennemgang af de emner, som flest lyttere og seere har klaget over. Og listen med 24 temaer spænder vidt: Fra X Factor og DR Pigekoret til overenskomstforhandlingerne 2008 samt dækningen af Lars Løkkes bilagssag.

- Jeg er glad for at kunne offentliggøre denne gennemgang. Det hører med til at være licensbetalt, at man er åben om den kritik, man modtager og er rede til at forklare, hvad der er svaret og hvilke konsekvenser, der er draget, siger Jacob Mollerup.

DR oprettede i slutningen af 2006 en ny "klageknap" via "Kontakt DR"-siderne på www.dr.dk. I første halvår af 2008 kom der 2.505 klager via den kanal. Langt størstedelen handlede om, hvorvidt et program blev genudsendt, hvad der blev spillet i radioen og andre spørgsmål om udsendelser og teknik.

Og så gav især X Factor mange henvendelser. Her reagerede seerne blandt andet over dommeren Thomas Blachmans meget direkte og kompromisløse form men også over, at DR ikke ville offentliggøre præcise stemmetal for sms-afstemningerne samt, at koncerten med X Factor-finalisterne den 25. marts på Rådhuspladsen i København ikke blev sendt i sin helhed.

Færre klager over DR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce