Fællesmagasin skal være miljøvenligt


Fællesmagasin skal være miljøvenligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst: Gruppen bag forslaget til et nyt fynsk fællesmagasin har ikke kun gjort sig tanker om, hvilke indholdsmæssige ting, fællesmagasinet skal indeholde.

De foreslår også, at der stilles krav til den miljømæssige side af etableringen af et fællesmagasin.

- Det skal være et lavenergi-magasin. Der skal ikke kun være klimastyring indendørs, så det skal også være bygget efter andre regler.

- Det kan være brug af solenergi og alternativ energi, så fællesmagasinet bliver i lavenergi, siger Ingrid Fischer Jonger fra Museet for Fotokunst.

Hun - og de to andre bag forslaget, Esben Hedegaard og Kurt Risskov Sørensen, peger blandt andet på et fællesmagasin i Vejle, der for nogle år siden blev bygget efter alle lavenergiens daværende regler.

- Men udviklingen på det område er løbet stærkt siden, og det er på tide, man finder ud af at lave et magasin med de muligheder, vi har nu, mener Ingrid Fischer Jonge og peger på, at fællesmagasinet kunne være et forskningsprojekt for virksomheder, der arbejder med lavenergi.

Penge at spare i længden

Det er dog ikke kun for miljøets skyld, at fællesmagasinet skal være lavenergisk.

- Det er vigtigt, for det vil være billigt i drift. På sigt ville man kunne minimere udgifterne med sådan et hus, siger Kurt Risskov Sørensen fra Østfyns Museer.

- Man kan for eksempel udnytte jordvarmen, hvor man bruger den varme, der kommer ind og ud, så der ikke er de store temperaturudsving. Så sparer man enorme udgifter til at styre det, siger han. (nvp)

Fællesmagasin skal være miljøvenligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce