Fælles fynsk kulturfodslaw begynder i marts

Lise Seisbøll glæder sig til at skulle bekæmpe den fynske kultur-udkant fra marts, når det regionale kulturprojekt Modstrøm begynder.
Foto: Lasse Hansen

Fælles fynsk kulturfodslaw begynder i marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturregionen tager hul på projekt Modstrøm 7. marts 2016.

Det hedder Modstrøm og er et regionalt kulturprojekt, der bliver skudt i gang til marts.

- Men hvad er målet med Modstrøm, projektleder Lise Seisbøll?

- Det overordnede mål er at sætte en proces i gang, der igennem kunst og kultur kan gøre op med al kedelig snak om Udkantsdanmark på Fyn og via kulturen at vende debatten 180 grader til en varm og spændende Midt-i-Danmark oplevelse af fællesskab.

- Hvorfor har de fynske kommuner valgt netop det fokus?

- Projektet ligger i forlængelse af Kulturregion Fyns tidligere, store projekt med overskriften Fynsk Folkelighed. I det ville man søge ind til, om der stadig findes en fælles fynsk folkelighed, og det blev bekræftet. At de ni fynske kommuner nu vælger at støtte et projekt, der ligefrem vil "drive positiv kulturkamp" hænger sammen med, at selve ideen om at samle Fyn og øerne på en glad og spændende måde.

- Hvem sikrer, at målet nås?

- Det skal Kulturregion Fyns sekretariat og jeg i samarbejde med mange grupper af fynboer: kunstnere, museums- og arkivfolk og studerende, kommunerepræsentanter og borgergrupper, turisme- og erhvervsrepræsentanter og endnu flere. Det bliver rigtig spændende at få mange mennesker til at glædes over de kulturskibe, som vi sætter i søen fra hver sin vinkel.

- Hvordan mærker fynboer det?

- Vi vil løbende i 2016 orientere om forberedelserne til projektets kulmination i foråret 2017, hvor der holdes en to ugers kulturfestival med begivenheder i alle ni kommuner.

Fælles fynsk kulturfodslaw begynder i marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce