Faaborg er et dansk Hollywood

Kanalvej 4 bliver i filmen forvandet til en lejlighed i Stockholm. Her instruerer Lasse Spang Olsen Tuva Novotny, der blandt andet kan ses i "Den Sorte Madonna". Bagerst står Joel Kinnaman, der lige kan ses som sverkerkongen Sverker Karlsson i "Arn 2- Riget ved verdens ende".
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Faaborg er et dansk Hollywood

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om Lasse Spang Olsens nye film foregår i København og Stockholm, bliver den indspillet i Faaborg

Store spotlamper kaster lys ind af vinduet til en af de nyere og dyrere lejligheder på Faaborg Havn. Ved lejlighedens trappe står et bord med saftevand, og en hel stribe lejede varevogne har lagt beslag på p-pladsen overfor.

Denne fredag eftermiddag er Kanalvej 4 beboet af to svenskere, indrettet med svenske møbler og køleskabet fyldt af svenske dagligvarer.

I to timer forvandler 20 filmfolk nemlig Kanalvej 4 til en lejlighed i Stockholm. Her bor en af hovedpersonerne i Lasse Spang Olsens nye film, "Ingen planer om kærlighed". For selv om filmen foregår i København og Stockholm, er alle scenerne indspillet i og omkring Faaborg.

I filmstudiet i Fjellebroen er bygget en Østerbro-lejlighed, med lange optikker på kameraet bliver gågaden i Faaborg til Strøget i København. Og Svanninge bakker er ved et trylleslag og fire svenskere omdannet til en svensk skov.

- Her kan man filme alt. Sidst lavede vi en film, der foregik i Rusland og Polen (Den Sorte Madonna, red.), og der var polakker, der bagefter spurgte mig, hvor i Polen, den var optaget.

Han har netop taget hul på den første af syv ugers optagelser til filmen "Ingen planer om kærlighed".

Ud over at den regionale filmfond Filmfyn giver støtte til filmproduktioner, der foregår på Sydfyn, er der også andre fordele i det fynske.

For når filmholdet er væk hjemmefra, er det sammen det meste af døgnet. På den måde er man mere forberedt under optagelserne, og folk er mere entusiastiske, fordi de kender hinanden bedre.

Faaborgs begrænsede størrelse gør også det hele lettere.

- Det er et helvede at optage i København. Der kan du glemme alt om at spærre en gade af. Men her kan du lukke gågaden af en hel dag, forklarer Lasse Spang Olsen.

Og så forsvinder han ind i lejligheden på Faaborg Havn, for at indspille, hvad der ender med at blive til halvandet minut i den færdige film. I en lejlighed i Stockholm.
Optagelse til ny Lasse. Spang Olsen film.
Optagelse til ny Lasse. Spang Olsen film.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Faaborg er et dansk Hollywood

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce