En stor verdensdame: Lane Lind spiller Gertrude Stein tre steder på Fyn

Scene: Gertrude Stein (1874-1946) har fået sin berettigede plads i kulturhistorien som kvinden og forfatteren, hvis hjem i Paris blev mødestedet for avantgardekunstnere som Picasso og Matisse og for amerikanske forfattere som bl.a. Hemingway og Scott Fitzgerald. Hun ville forene det populære med det eksperimenterende.

For mange år siden havde Bodil Udsen stor succes med en Gertrude Stein-monolog, fra hvilken teorien om det 29. år, hvor alting falder på plads i livet (den fysiske alder kan svinge fra 26-33 år), stadig står knivskarpt i erindringen. Nu er det en anden af dansk teaters store damer, der giver den excentriske amerikanske forfatter og kritiker liv og stemme. I tre fynske forestillinger lader Lane Lind sin Gertrude Stein eksplodere i sine meningers mod. Lørdag 5. marts kl. 19.30 er det Korinth Kulturhus, der i Teatret-i-Midtens regi lægger scene til forestillingen. Torsdag 10. marts kl. 19.30, er det foreningen LaSK på Langeland, der har inviteret Lane Lind til at optræde i Tranekær Beboerhus og endelig optræder hun på Teater Momentum onsdag 30. marts kl. 20.

Hør i øvrigt Lane Lind fortælle om sin rolle på P1 "Skønlitteratur på P1" fra i går, 2. marts kl. 10. Programmet kan Podcastes

  • Af: