En mol-plade der dur


En mol-plade der dur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske Medio September er ude af solen og inde i det sørgmodige efterår.

Martin Petersens tekstunivers er finurligt og kan ikke indfanges i umiddelbar logik, mens Morten N. Carlsen har komponeret melodierne i spøjse Medio September, som også tæller Morten Møllebjerg. Tak for musik, der tør søge mod hjertet og ikke playlisten først og fremmest.

Den umiddelbare følelse af Medio September er for denne anmelders vedkommende, at Nikolaj Nørlund har ladet sig parre med Christian Juncker (eller også er det lige omvendt) i sen-80'erne med et moderne touch. Ud er kommet et efterårsbarn, som synger om svigt, nederlag, afmagt og død. "Jeg er hjemvendt, ikke vendt hjem ... Jeg er kommet for at tage afsked før jeg tager af sted igen", lyder det dystert.

"Tanker", pladens stærkeste sang, skulle efter Morten N. Carlsens opfattelse tolkes, som om der sidder "en ældre person og stirrer fortabt ud i stuen", fortalte han for nylig i et interview med avisen. Det var hans læsning af den. Men ellers er pladen i høj grad en af de plader, du selv må finde en mening med. Det gør den langtidsholdbar.

Skiven er fortrinsvis bygget af guitarbaserede grundstrukturer i mol. Det dur. Men ellers er instrumenteringen måske en kende for minimal og ens i det store lydbillede.

Men "Herfra" skal lyde et klap på skulderen til gutterne bag.

Medio September: "Herfra"

En mol-plade der dur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce