En mand med næse for kærlighed

Anders Gjellerup Koch efter næsen. Her fotograferet i sit påklædningsværelse, hvor det før hver forestilling tager ham en time at sætte næsen på.

En mand med næse for kærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE TEATER: Anders Gjellerup Koch spiller Cyrano med den store næse

- Det tager mig en time at sætte den store, grimme næse på, men det er ok. Jeg elsker at spille grim på scenen. Jeg mener, nu har jeg i alle mine år som skuespiller været den pæne unge mand, og derfor er det helt befriende for første gang at skulle spille både voksen og grim, siger 41-årige Anders Gjellerup Koch.

Ham lærte det fynske teaterpublikum at kende sidste år, hvor han spillede Engineer i Odense Teaters opsætning af musicalen "Miss Saigon".

Fra på torsdag og indtil 19. juni er han igen at finde på Odense Teaters Store Scene i titelrollen som Cyrano de Bergerac. En musical, Sebastian har skabt musik til, og som teaterdirektør Kasper Wilton har bearbejdet og iscenesat.

Fynsk fastansættelse

Anders Gjellerup Koch og hans hustru, skuespiller Mette Maria Ahrenkiel, er for nylig sammen med deres to-årige datter Alberte blevet fynboer med bopæl i Sødinge på Midtfyn.

Flytningen fra de københavnske scener, herunder Det Kongelige Teater og Gladsaxe Teater, sker ikke bare på grund af husfaderens rolle som Cyrano de Bergerac. Den sker også, fordi begge ægtefæller hele næste sæson er fastansat på Odense Teater.

- Jeg føler, jeg hører til på et teater. Det er også derfor, jeg blev skuespiller fra elevskolen i Århus i 1986. Men selvfølgelig stammer det hele nok fra mit barndomshjem, siger Anders Gjellerup Koch, hvis far var skuespilleren Eik Koch.

- Jeg har gået til sangundervisning hos forskellige sanglærere, siden jeg var 12 år. Derfor er det herligt at få hovedrollen i Cyrano de Bergerac. Det er en knaldgod historie om store følelser og ædle holdninger, men også er herlig sangerrolle. Sebastians musik ligger rigtig godt for min tenorstemme, siger Anders Gjellerup Koch.

Cyranos historie

Cyrano de Bergerac er en historisk skikkelse, som levede fra 1619-55. Han var krigeren med den store næse, men tillige en god forfatter, der elskede at skrive lyrisk om rejser til sol og måne. Denne skikkelse skabte Edmund Rostand et drama over i 1897 - og dette drama er siden sat op igen og igen. Både som film i gammel og moderne forklædning og som musical.

- Historien i Cyrano de Bergerac handler om ulykkelig kærlighed. Grimme Cyrano med den forkrøblede næse og den spidse pen elsker sin kusine, den smukke Roxanne, som imidlertid elsker den kønne, men ret umælende Christian. Alligevel forbliver Cyrano trofast mod sin kærlighed til Roxanne. Også selv om hun bliver gift med Christian. En mand, hun tror er brillant til at formulere sig på skrift og i tale. Kun fordi hun ikke ved, at det i virkeligheden er Cyrano, der er pennefører for Christian.

- Det her handler om selvopofrende kærlighed. Den kunne vi godt blive lidt klogere på i dag, siger Anders Gjellerup Koch.
Anders Gjellerup Koch før næsen. Her fotograferet i sit påklædningsværelse, hvor det før hver forestilling tager ham en time at sætte næsen på.
Anders Gjellerup Koch før næsen. Her fotograferet i sit påklædningsværelse, hvor det før hver forestilling tager ham en time at sætte næsen på.
Foto: Jørgen Hansen

En mand med næse for kærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce