En lort på Carinas bord


En lort på Carinas bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da kulturminister Brian Mikkelsen i sidste uge flyttede ud af sit ministerkontor og rykkede over i Justitsministeriet, lå der, undskyld udtrykket, en lort tilbage på hans skrivebord. En lort, som fynske Carina Christensen nu skal skaffe sig af med så hurtigt som muligt.

Lorten handler om at få udnævnt en ny permanent bestyrelsesformand for DR, der har været uden en egentlig formand, siden Brian Mikkelsen - med fuld ret - fyrede Mogens Munk-Rasmussen for tre måneder siden.

DR's bestyrelsesmøder er i mellemtiden blevet ledet af Torben Dalby Larsen, men han er kun konstitueret i jobbet - og skal i øvrigt samtidig bestride jobbet som direktør for en anden stor dansk medievirksomhed, Sjællandske Medier.

Når der ikke er fundet en ny permanent formand, skyldes det bl.a. en strid i regeringen om, hvem der skal have jobbet. Dalby Larsen er Venstremand, og Venstres mediepolitiske ordfører, Ellen Trane Nørby, vil gerne have ham på pinden. Men kontrakten skal underskrives af en konservativ kulturminister, der øjensynligt har besluttet sig for ikke at hyre Dalby Larsen til opgaven.

Det er på tide, at landets kulturminister - in casu Carina Christensen - tager ansvaret på sig og skaffer den store danske public service-station en bestyrelsesformand. DR har i årevis fået lov at sejle rundt i penge-, bygge- og ledelsesproblemer, og det er, hvor svært det end er, regeringens forbandede pligt at hjælpe med at skaffe arbejdsro i DR - både på ledelses- og på bestyrelsesniveau. Det kan bl.a. ske ved, at ministeren finder en permanent formand. Nu.

Det ville være velgørende, hvis Carina Christensen samtidig kunne komme igennem med det ønske, som den afgåede kulturminister gerne så gennemført, men aldrig magtede at presse igennem: Nemlig at skaffe Danmarks Radio en professionel bestyrelse, der er udvalgt på baggrund af evner, faglig indsigt og viden. Men det kræver, at Carina Christensen har lyst til at udfordre både oppositionen og Dansk Folkeparti.

Mest presserende er det dog at få udnævnt en formand. På den måde får Carina Christensen også igen et rent skrivebord at sidde ved.

En lort på Carinas bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce