En ikke helt almindelig fødselsdag

Odense.Henrik Busborg alias Elvis Presley på Od. Koncerthus.
Foto: John Fredy

En ikke helt almindelig fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75-året for rock-ikonet Elvis Presleys fødsel fejres verden over - bl.a. med show i Odense og Svendborg

- Before Elvis, there was nothing. Sagde John Lennon engang.

I morgen er det 75 år siden, Elvis Presley blev født af fattige forældre i den lille by Tupelo, Mississippi, og fødselsdagen fejres over hele verden med tusindvis af hyldest- og mindearrangementer.

I den anledning dukker der musikere og sangere op, som på et tidspunkt har krydset de musikalske veje med Elvis Presley himself.

Endnu flere Elvis-plagiater har kronede dage med jumpsuits og pomadehår.

Et par af de store 75-års Elvis Presley celebration-events foregår på Fyn. Det ene i Svendborg med navne, der har relationer til The King, og det andet i Odense Koncerthus, hvor det er Henrik Busborg og hans 10 mands orkester, The Devils, der præsenterer en historisk, kalejdoskopisk koncert som hyldest til legenden.

- Vi lægger meget passende ud med "The Happiness", der ikke er et af de mest kendte, men til gengæld var det Elvis’ første studieindspilning, som han selv bekostede for at gøre opmærksom på sig selv, fortæller Henrik Busborg.

Det lykkedes ikke i første omgang, men den unge ukuelige Elvis prøvede igen, og så begyndte studieejer Sam Philips at lytte - og besluttede sig for at lave en prøveindspilning med Scotty Moore og Bill Black.

Det gik bedre, og en imponerende karriere kunne tage sin begyndelse.

Henrik Elvis glæder sig

- Vi alle er toptunede. Prøverne har været forrygende, det bliver en fed aften med guldregn af hits, og vi glæder os helt vildt, lyder det fra Henrik Busborg, der siden han spillede Elvis i musicalteatrets produktion i Den Fynske Landsby i 2004 nærmest har være identisk med "The King Of Rock’n Roll" eller i det mindste det, der ligner.

- Jeg er ydmyg og stolt over at synge og spille de numre, som gjorde Elvis Presley udødelig, siger den 43-årige skolelærer fra Odense, der to gange er kåret som den bedste og mest stilsikre Elvis-kopi.

- Det er et par titler, jeg er meget stolt af, siger Henrik Busborg, der sammen med Torben Balle og Hotel Blu Radisson H.C. Andersen står for alle de praktiske ting i opbygningen af det storstilede hyldest-show i Odense Koncerthus.

Stærkt udvidet orkester

Orkestret The Devils udvides med de underskønne D.E.M.-korpiger Mette Uhrenfeldt, Dorte Buchhave og Elsebeth Holtze samt en blæsersektion med Hans Mydtskov (sax), Flemming Welander (trombone og sax) fra Den Kongelige Livgardes Musikkorps og Henrik Hou Feddersen (trompet) fra Odense Symfoniorkester.

Alle tre er desuden medlem af den lokale kultinstitution, The Blues Brothers Souvenir Show.

Resten af orkestret er identisk med Torben Balle, bas, Jesper Findshøj, guitar, Nicolai Fage-Lorenzen, trommer, Larsbo Sørensen, tangenter og så Henrik Busborg iført original, hvid jumpsuit med perler, palietter og hele pivtøjet.

Meget tæt ved udsolgt

- I går var vi snublende tæt ved at melde alt udsolgt, og det havde vi aldrig forestillet os. Vi er sgu stolte, siger han.

I Svendborg Idrætscenter, ligeledes i morgen, kan man opleve Rio The Voice Of Elvis sammen med Stamps og Voice i et brag af en koncert med 20 musikere og sangere på scenen.

Tyske Rios stemme bakkes op af Elvis’ originale amerikanske korsangere og Rios 14 mand store orkester med bl.a. seks blæsere og tre korpiger.

Odense Koncerthus, Claus Bergs Gade, fredag den 8. januar, kl. 21.

Svendborg Idrætscenter, Ryttervej 70, fredag den 8. januar kl. 20.

En ikke helt almindelig fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce