En blid og barsk klassiker


En blid og barsk klassiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En på mange måder ond, ubehagelig og uretfærdig film bevæger sig over skærmene fredag aften. Og så alligevel ikke. For "Den grønne mil" er også en livsbekræftende og helt igennem magisk fortælling om den gigantiske afro-amerikaner John Coffey (Michael Clarke Duncan), hvis dage er talte.

Han sidder på dødsgangen i Cold Mountain-fængslet i Louisiana, dødsdømt for tilsyneladende ganske umotiveret at have voldtaget og myrdet to små piger. Men blandt fangevogterne, der ledes af den hæderlige inspektør Paul Edgecomb (Tom Hanks), begynder man at tvivle på om Coffey overhovedet er skyldig. For til trods for sin skræmmende fysik er han blid som et lam. Han er mørkeræd, og da den formodede morder viser sig at have magiske evner, som han bruger til at heale andre, befinder Paul Edgecomb sig pludselig i et moralsk dilemma.

"Den grønne mil" er fra 1999, hvor den blev nomineret til fire Oscar-statuetter, heriblandt én for Michael Clarke Duncans uforlignelige præstation som den blide kæmpe i en film, der på samme tid formår at væde tårekanalerne og grave smilehullerne frem. (Jonas Wisbech Vange)

"Den grønne mil", Kanal 5, fredag 8. januar kl. 21.00.

En blid og barsk klassiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce