En anden Cecilie

Med Cecilie Frøkjær i værtsrollen og tre kendte mænd i de varme stole vil aktualitetsprogrammet "Den nøgne sandhed" forsøge at sparke til kønsrolledebatten.
Foto: Henrik Ohsten/TV2

En anden Cecilie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cecilie Frøkjær vender tilbage til tv-stuerne med kønsrolle-talkshowet "Den nøgne sandhed". Hele Danmarks tv-vært glæder sig først og fremmest til et job, hvor der er plads til improvosation og til at bringe sig selv på banen.

Hun havde egentlig altid været enormt glad for at lave morgen-tv. Begejstret for de muligheder og den frihed, der lå i at være den afslappede vært, som danskerne i 12 år havde gnedet deres søvnige øjne til i "Go’morgen Danmark". Alligevel havde Cecilie Frøkjær behov for at bevæge sig væk fra de trygge og faste rammer og møde nye udfordringer. Derfor starter hun nu karrieren som talkshow-værtinde på "Den nøgne sandhed". Og udfordringer er der nok af:

- Jeg er selvfølgelig stadigvæk ankerkvinde. Det er mig, der sidder med øresneglen og kortene med spørgsmål, siger Cecilie Frøkjær:

- Men det er et program, som er meget lidt koreograferet. På morgen-tv vidste vi jo i meget høj grad, hvordan forløbet blev, og hvad folk ville sige. Her bliver det på en helt anden måde en diskussion, hvor man ikke ved, hvor tingene bevæger sig hen. Det bliver mere uforudsigeligt, og der glæder jeg mig til at skulle holde snor i det hele. For der kan ske alt muligt undervejs, som jeg ikke ved noget om på forhånd.

Konceptet for det nye talkshow ligger klart: Tre kendte mænd i alderen 30-50 år tager plads i studiet over for "kvinden", Cecilie Frøkjær, og et aktivt publikum, der udelukkende består af kvinder. Og så skal de modige mænd midt i hunløvernes hule tale om nogle af de spændingsfelter, der er mellem kønnene. Det bliver med afsæt i ugens begivenheder, fortæller Cecilie Frøkjær:

- Det bliver en spændende, underfundig, ærlig og provokerende diskussion om alt det, der foregår mellem mænd og kvinder. For det er jo meget vedkommende for de fleste mennesker, og der er mange mysterier i det der samspil. Vi vil lave et morsomt aktualitetsprogram set gennem mand/kvinde-brillerne, og så vil vi forsøge at knække hinandens koder. Så hvem ved, måske ender det med, at nogle kvinder får lyst til at slå toiletbrættet op efter sig. For hvorfor diskuterer man altid kun, at mændene skal slå det ned?

Det bliver dog ikke nødvendigvis den pæne og ordentlige Cecilie Frøkjær, man kommer til at se i værtsstolen på "Den nøgne sandhed". Tværtimod har hun i sinde at forlade rollen som neutral ordstyrer for i stedet at inddrage sig selv, når diskussion fyger rundt om emner som porno, svigermødre, slankekure, finanskrise og mænd i køkkenet:

- Som morgen-vært var det trods alt en journalistisk bane, man spillede på, som gjorde, at jeg ikke blandede mig selv ind i tingene. Nu har jeg friheden til at blande mig noget mere og give udtryk for mine personlige holdninger. Jeg har på fornemmelsen, at det lidt mere er et middagsselskab, hvor jeg ikke behøver at være den neutrale journalist, som siger "nogle vil måske mene", men hvor jeg kan tillade mig at sige: "Det der, det er jeg lodret uenig i" eller "Nu må du fandeme ind i kampen, makker!" Jeg bliver i højere grad en spiller på banen, der skal udfordre mændene, ligesom de skal udfordre mig.

Første afsnit af "Den nøgne sandhed" sendes fredag 8. januar, kl. 20.00 på TV2

En anden Cecilie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce