Elskov, vin og basfioler: Nyborg Slotskoncerters program rækker fra Bach over Bellman til musical med operettestænk

"Elskov, vin og basfioler" er titlen på den Bellman-cabaret, som skuespilleren Allan Høier, cellisten Kjeld Steffensen og guitaristen Allan Thorsgaard optræder med på Hotel Nyborg Strand 12. august. PR-foto

Elskov, vin og basfioler: Nyborg Slotskoncerters program rækker fra Bach over Bellman til musical med operettestænk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ombygningen af Nyborg Slot sender koncerter fra Bach til Bellman videre til Vor Frue Kirke og Hotel Nyborg Strand.

Det er år ét for Nyborg Slotskoncerter, som efter 35 år i Riddersalen har været nødt til at finde nye koncertlokaler. I hvert fald så længe ombygningen af Nyborg Slot står på.

Musikforeningen har valgt at flytte koncerterne til to lokaliteter. Vor Frue Kirke har akustikken og roen til klassiske koncerter, mens salen på Nyborg Strand er mere uformel og derfor oplagt til populær-koncerter.

Om valgene siger Anette Blauenfeldt, der sidder i Slotskoncerternes bestyrelse:

- Vor Frue Kirke arrangerer kun koncerter i vinterhalvåret, så for kirken er det en gevinst, at vi lægger beslag på tre sommersøndage. Nyborg Strand har altid været vores gode samarbejdspartner og sponsor, så det er rart, at vi nu kan give lidt igen.

Nyborg Slotskoncerter 2018
Vor Frue Kirke:

Concerto Copenhagen, søndag 15. juli.

Ensemble Mutatis, søndag 29. juli.

Kvartet til tidens ende, søndag 5. august.

Hotel Nyborg Strand:

Musicalaften, søndag 22. juli.

Bellman-cabaret, søndag 12. august.

Pianisten Gustav Piekut, søndag 19. august.

Tribute til Svend Asmussen, søndag 26. august.

Alle koncerter begynder kl. 19.30.

Se også www.nyborgslotskoncerter.dk

Bar' Bach

Den første koncert i Vor Frue Kirke er en ren Bach-koncert arrangeret i samarbejde med kirken. Concerto Copenhagen opfører to kantater for bas, sopran og orkester samt en cembalokoncert og en obo d'amore-koncert. Sangsolister er bassen Jakob Bloch Jespersen og sopranen Klaartje van Veldhoven.

- Den næste kirkekoncert er med Ensemble Mutatis. 10 unge og entusiastiske danske og svenske musikere, som optræder i mange konstellationer. Hos os skal de spille et skønt program bestående af Mozarts "Klarinetkvintet" og Schuberts "Strygekvintet", siger Anette Blauenfeldt.

Moderne requiem Moderne requiem Moderne requiem Moderne requiem Moderne requiem

Én koncert har en særlig plads i Anette Blauenfeldts hjerte:

- Olivier Messiaens "Kvartet til tidens ende" er et hovedværk i moderne musik. Et requiem for verdenskrigenes ofre, og et værk som i 1941 blev uropført i en tysk fangelejr, hvor komponisten Messiaen var interneret. Værket bliver spillet af fynske kendinge: violinisten Bjarne Hansen, klarinettisten John Kruse, cellisten Mette Spang-Hanssen og pianisten Christoffer Hyldig.

Anette Blauenfneldt har også store forventninger til sommerens sidste klassiske koncert med den unge, danske pianist, Gustav Piekut, er solist:

- For et par år siden gav han et brag af en koncert ved Hindsgavl Festivalen, og nu studerer han ved Universität der Künste i Berlin. På Nyborg Strand, hvor vores Fazioli-flygel gennem flere år har boet, når vi ikke selv har haft det i brug. spiller han to af klaverlitteraturens mest krævende værker, Debussys "12 præludier" og Beethovens "Diabelli-variationer".

Operette-stænk

Nyborg Slotskoncerter har ry for programmer, der går i bredden og i dybden:

- Vi vil gerne præsentere publikum for kendte, klassiske værker og introducere ny, smallere kompositionsmusik. Men vi tager også afstikkere til andre genrer og slår gerne et slag for jazz og god populærmusik.

I år begynder de rytmiske koncerter med en aften, hvor den nyborgensiske pianist Jacob Beck inviterer sopranen Lisbeth Kjærulff og tenoren Joachim Knop til at synge et musicalprogram tilsat et stænk operette. Koncerten, der bl.a. indeholder uddrag fra "My Fair Lady", "Annie Get Your Gun" og "Les Misérables", er en generalprøve på trioens optræden ved Copenhagen Opera Festival.

Bellman og jazz

- Vi forsøger os for første gang med kabaretformen, når sangeren og skuespilleren Alan Høier, guitaristen Allan Thorsgaard og cellisten Kjeld Steffensen optræder med "Elskov, vin og basfioler", som bygger på "Fredmans Epistler" af Bellmann.

Afslutningskoncerten hylder Svend Asmussen, der døde 100 år gammel i 2017. Ankermand ved koncerten er violinisten Bjarke Falgren, som Svend Asmussen betragtede som sin musikalske arvtager.

- Vi har sammensat et program af højeste kvalitet, så selv om publikum må undvære den stemningsfulde riddersal og vænne sig til nye koncertsteder, er gevinsten en række enestående musikoplevelser, siger Anette Blauenfeldt.

Brødtekst

Elskov, vin og basfioler: Nyborg Slotskoncerters program rækker fra Bach over Bellman til musical med operettestænk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce