Elektronik på Suså Festival


Elektronik på Suså Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark har flere festivaler for ny kompositionsmusik, men kun en enkelt, nemlig Suså Festivalen, der udelukkende præsenterer musik af danske komponister. I år er det 12. gang, festivalen finder sted.

Festivalens målsætning er at formidle ny musik af højeste kvalitet - men vel at mærke på en måde så det ikke skræmmer et ikke-indforstået publikum fra at lære vor tids klassiske musik at kende.

I den eksperimenterende del af programmet finder man basunprofessoren Niels-Ole Bo Johansen, der spiller værker for solobasun og elektronik, og ensemblet Moose Matrix, som kombinerer elektronik og klarinet.

Alpha er navnet på en nystiftet kvartet, der omfatter mezzosopran, blokfløjte, saxofon og slagtøj. Corona Guitarkvartet har flere år på bagen, men er også førstegangsoptrædende iSuså-sammenhæng.

Mere traditionelle besætninger er repræsenteret ved Slaatto Trio, Jutlandia Saxofonkvartet og Århus Sinfonietta.

Suså Festivalen har tre verdenspremierer på programmet. Hans-Henrik Nordstrøms "Mouring Knight" er inspireret af James Joyces "Finnegans Wake", Morten Skovgaard Danielsens "Azure-winged Magpie" er en hyldest til en fremmedartet fugl - og endelig er Mogens Christensen "Anastasis II" komponeret med Per Kirkebys store loft- og vægmaleri på Århus Universitet som inspiration.

Når det er muligt at holde liv i så specialiseret en festival, skyldes det ikke mindst økonomiske tilskud fra Augustinus Fonden, Carlsbergs Mindelegat, Kunststyrelsen, Sonning-Fonden, Dansk Komponistforening og Dansk Musikerforbund.

Suså Festival bliver afholdt 21. og 22. august på Susåskolen, som ligger i Skelby mellem Sorø og Næstved. Udførligt program på www.susaafestival.dk

Elektronik på Suså Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce