Frem til sommer skal Kristine Kemp fungere som konstitueret rektor for Det Fynske Kunstakademi. Formand, Poul Falck, pønser på en ændring af ledelsesstrukturen

I november sidste år opsagde Stine Hebert sin stilling som rektor for Det Fynske Kunstakademi, en stilling hun fratrådte ved årsskiftet. Kristine Kemp har overtaget roret som konstitueret rektor, og det skal hun være frem til sommer.

- Jeg har haft ledlighed til at arbejde tæt sammen med Kristine (Kemp, red.) den seneste tid, og det ser lovende ud. Jeg har lavet kontrakt med Kristine frem til sommerferien. Hun får det uddannelsesmæssige ansvar, og så opgraderer vi organisationen, så vi også kan løse de administrative opgaver. Det skulle gerne falde på plads i løbet af næste uge, siger formand for bestyrelsen i Det Fynske Kunstakademi, Poul Falck.

Kristine Kemp har det helt fint med, at hun kun får ansvaret for det uddannelsesmæssige.

- Jeg har det fint med at træde til som konstitueret rektor i den overgangsfase akademiet lige nu befinder sig i, så de studerende får plads til at koncentrere sig om undervisningen og forårets udstillinger. Derfor vil de formentlig heller ikke mærke den store forskel, svarer hun i en mail.

Løsningen med at dele ledelsesansvaret kan blive permanent, og Poul Falck vil bruge tiden frem til sommerferien på at overveje mulighederne.

- I Aarhus har man delt rektorstillingen i en kunstnerisk rektor og en administrativ rektor, og vi overvejer, om vi skal gøre det samme. Nu har vi lidt tid frem til sommerferien, til at finde ud af, hvad vi skal, siger han.

Fornuftig økonomi

Poul Falck har haft ledlighed til at gennemgå budgetterne for 2016 og økonomien ser fornuftig ud, mener han:

- Vi har fået en rektor løn til rådighed i kraft af, at Stine Hebert er stoppet. Det kan vi bruge dels på Kristine og dels til noget administrativ hjælp, så der er ingen grund til panik. Det ser meget fornuftigt ud.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, fra tid til anden skriver jeg også bog- og cd-anmeldelser.

Mere om emnet

Se alle
Rektor på Kunstakademiet siger op

Rektor på Kunstakademiet siger op

30
Underviser på engelsk: DF vil fjerne støtten til kunstakademi

Underviser på engelsk: DF vil fjerne støtten til kunstakademi

2
Eks-rektor følte sig handlingslammet

Eks-rektor følte sig handlingslammet