Efter besparelser: Nu går fem store kulturinstitutioner i Odense sammen

Fem kulturinstitutioner går nu sammen ind i kampen for at få højnet kulturdeltagelsen i Odense og på Fyn. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Efter besparelser: Nu går fem store kulturinstitutioner i Odense sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nogle af Odenses mest markante kultursteder går nu sammen for at undersøge, hvordan de i fællesskab kan højne kulturdeltagelsen på Fyn.

Kultur: For første gang nogensinde går fem store Odense-kulturinstitutioner sammen for at finde ud af, hvad det samlede kulturpublikum gerne vil have, og hvordan de får fat på nye kulturbrugere.

Det drejer sig om Odense Symfoniorkester, Brandts, Den Fynske Landsby, Danmarks Jernbanemuseum og Odense Teater. Projektet hedder "Den store kulturanalyse" og finder sted i forbindelse med Odense Kommunes foreslåede besparelser på kulturområdet.

- Vi taler alle om publikumsudvikling i kulturbranchen, og det er nemt at sidde bag skrivebordene og finde på nye tiltag. Men ved at gå i dialog med brugerne - og ikke-brugerne - så bliver vi nu klogere på, hvor vi skal sætte ind, siger Julie Lindegaard, som er kommunikations- og salgschef hos Odense Teater.

De fem kultursteder spørger gennem juni borgere på Fyn og i Trekantsområdet om deres forhold til institutionerne og til kultur generelt. De har hyret rådgivere og analysefirmaer til at hjælpe med undersøgelserne.

Den store kulturanalyse
Et samarbejde mellem Odense Symfoniorkester, Brandts, Den Fynske Landsby, Danmarks Jernbanemuseum og Odense Teater er den største fælles kulturanalyse nogensinde på Fyn.Skal undersøge spørgsmål som hvad gæsterne ønsker, hvor godt publikum kender stederne, og hvordan de får fat i nye målgrupper?

Sker sammen med rådgiverfirmaet Rasmussen&Marker samt konsulent- og analysefirmaet Thulstrup Research, der begge gennem en årrække har hjulpet danske kulturinstitutioner med strategiarbejde og markedsanalyser.

Svarene fra undersøgelsen kommer i slutningen af juni eller i start-august.

Støttes også af Odense Kommune.

Sammen om det

Selv om de alle også indbyrdes kæmper om kulturbrugernes gunst, ser institutionerne ikke noget problem i at samarbejde med hinanden.

- Det giver jo uhyre god mening, idet mange af vores gæster kommer fra samme område. Og måske endda er de samme mennesker. Det bliver vi klogere på nu, og det kan skabe nye fundamenter for nye samarbejder og produktudvikling, fortæller kommerciel direktør på Brandts Ulrik Jungersen.

- Dermed får vi et samlet billede af hver kulturinstitutions kernepublikum, og hvem vi kan få til at komme oftere på besøg.

Symfoniorkestret, Brandts, Den Fynske Landsby, jernbanemuseet og teatret håber på at skabe nye målrettede aktiviteter, som kan højne besøgstallene og gøre det spændende at besøge stederne.

Efter besparelser: Nu går fem store kulturinstitutioner i Odense sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce