Bøger: Dyr er som bekendt ikke blot til nytte og til sult. Dyr kan fylde et menneskes liv, og netop det er temaet i tre nye bøger. Romanen "Vælde vokse vakle visne" handler om en tavs og pukkelrygget mand og hunden Enøje, som finder sammen. De er begge eksistenser, ingen har regnet for noget, men nu begiver de sig sammen ud på en odyssé og indleder et usædvanligt venskab. Romanen er engelske Sara Baumes debutroman, udkommet på Jensen & Dalgaard.

"Gåsefar" er skrevet af tyske Michael Quetting og er en personlig og virkelig fortælling om en mand, der bliver far til en flok gæslinger og får øjnene op for det vigtige i livet. Bogen er udkommet på Lindhardt og Ringhof.

Engelske Charles Forsker er gået radikalt til værks for at forstå dyrene. I "Mit liv som dyr", som er udkommet på Gyldendal fortæller han om, da han boede i en grævlingehule i ugevis og spiste regnorme, svømmede i floder om natten som odderen og spiste skrald i London, som by-rævene gør det. Bogen handler om dyrepsykologi og bæstet i os alle og er blevet en international bestseller. (ahy)

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist og souschef på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis' kulturredaktion. Her beskæftiger jeg mig især med bøger og museer, men indimellem også med teater, film m.m. Jeg har været ansat i Fynske Medier siden 1990 og har blandt andet været redigerende, weekendredaktør, designchef og redaktionschef. Jeg bor i en landsby på Østfyn med mand og børn. Holder af både have og hav.