Heartland Festival vil stadig være at finde på Egeskov Slot næste år, selvom arrangørerne bag forventer et underskud på en-to millioner kroner efter i år.

Heartland Festival løb af stablen for anden gang i den forløbne weekend, og selvom tallene ikke er gjort op endnu, forventer arrangørerne bag et underskud på en til to millioner kroner.

- Det havde været et mirakel, hvis der havde været overskud i år, for vi er stadig ved at udvikle festivalen, og her investerer man i sit brand. Det er først næste år, vi har som målsætning, at det skal gå i nul, siger festivaldirektør Ulrik Ørum-Petersen fra bookingbureauet Live Nation, der står bag festivalen.

I år har vi haft et program og en festival, der har været langt over dobbelt så dyr at lave som sidste år. Der er vi stadig inde i en udviklingsproces med festivalen, inden den har fundet sin økonomiske balance.

Ulrik Ørum-Petersen, festivaldirektør

Festivalen fortsætter derfor til næste år, og underskuddet i år er da også mindre end sidste år.

- Det handler også om, hvordan man sætter forholdet mellem indholdet og antallet af billetter og prisen på dem. I år har vi haft et program og en festival, der har været langt over dobbelt så dyr at lave som sidste år. Der er vi stadig inde i en udviklingsproces med festivalen, inden den har fundet sin økonomiske balance, siger festivaldirektøren.

Måske dyrere

Festivalen finder sted næste år den 31. maj til 2. juni. Men det kan være, at tingene ser anderledes ud til den tid. For en af de variabler, folkene bag Heartland kan skrue på for at nærme sig de økonomiske målsætninger, er billetpriserne.

- Vi leverer et premium produkt med et konkurrencedygtigt program, og vi er samtidig en af de billigste festivaler, når vi sammenligner med for eksempel NorthSide, Jelling Festival og Tinderbox, og det siger vores publikum også, når vi har spurgt dem. Derfor er det også helt naturligt på det her tidspunkt at se på, om vi skal skrue op for billetpriserne, siger Ulrik Ørum-Petersen.

En anden variabel, de kan skrue på, er antallet af gæster, som i år blev fordoblet til 12.000 i forhold til sidste år.

- En anden ting, vi skal evaluere på nu, er antallet af publikummer. Spørgsmålet er, om der kan være flere mennesker, samtidig med at det stadig er den samme behagelige oplevelse.

Dybe lommer

Det er festival-arrangørernes målsætning, at det først er i 2020, at Heartland skal generere overskud og først året efter have tjent sit underskud ind. Det vækker ikke bekymring hos festivaldirektøren, hvis det mod planen skulle få flere år med underskud.

- Det er ikke et underskud det ene år, der afgør, om festivalen kommer til at fortsætte. Live Nation er verdens største underholdningskoncern, og - uden at lyde hovskisnovski - så er lommerne uendeligt dybe hos os, og vi har på den måde en bank, der tror på det, vi laver. Det handler om, at vi der driver festivalen, og dem der sidder over os, stadig kan se festivalens potentiale, og vi har en enorm stor opbakning i vores koncern, siger Ulrik Ørum-Petersen.

Derimod handler det om, hvorvidt publikum mister interessen, eller at festivalen ikke længere tidssvarende.

- Men det er bestemt ikke det, vi oplever. Tværtimod er der mere opbakning fra publikum, og Heartland er et stadigt stærkere brand, siger Ulrik Ørum-Petersen, der derfor regner med, at der vil være et godt salg, når næste års festivalbilletter bliver sat til salg til september.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Vurdering: Heartland må godt være stolt

Vurdering: Heartland må godt være stolt

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her

Stjerneregn: Se alle vores Heartland-anmeldelser her

Navne fra Heartland

Navne fra Heartland